Beglobiai gyvūnai sulaukė rajono valdžios dėmesio ir dovanų

Pasaulis kasmet spalio mėnesio 4-ą pažymi Pasaulinę gyvūnų dieną. Nuo 2000 metų ši diena minima ir Lietuvoje. Jos metu skatinama susimąstyti apie gyvūnijos apsaugą, gyvūnų teises ir priežiūrą miestuose. Pasaulinės gyvūnų dienos misija – pagerbti visas gyvūnų gyvybės formas bei žmonijos ir gyvūnijos tamprų ryšį. Gyvūnų pažinimo ir globos papročiai visada buvo lietuvių gyvenime ir kultūroje. Ši diena tradiciškai minima ir Utenos rajono savivaldybėje aplankant Utenos gyvūnų globos namus.

Spalio 4 dieną Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, Utenos rajono savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos ir civilinės saugos skyriaus vedėja Rosita Deveikienė, pavaduotoja Rasa Kaziliūnienė tradiciškai lankėsi Utenos gyvūnų globos namuose ir įteikė prieglaudos augintiniams lauktuvių: 49,5 kg pašaro katėms ir 90 kg pašaro šunims. Gyvūnėlių nepamiršo aplankyti ir seniūnai, miesto gyventojai, savanoriai.
Per šiuos metus Utenos gyvūnų globos namuose pagalbą, prieglobstį ir naujus namus rado beveik 1 000 gyvūnų. Jaukiais namais ir jautriais šeimininkais kas mėnesį džiaugiasi apie 70 keturkojų. Šiuo metu prieglaudoje gyvena virš 70 šunų ir apie 100 kačių, kuriais nuolat rūpinasi gyvūnų mylėtojų draugija ir savanoriai. Utenos rajono gyvūnų mylėtojų draugijos vadovė Jolanta Guobaitė dėkojo visiems, kas nelieka abejingais apleistų, kenčiančių gyvūnų skausmui ir prisideda sprendžiant gyvūnų gerovės ir globos problemas. Gyvūnai yra mūsų draugai, pagalbininkai ir šeimos nariai. Siekiama, kad jie nejaustų alkio ir troškulio, nepatogumo, baimės, skausmo ir kančios bei galėtų elgtis pagal prigimtinius poreikius. Utenos rajono gyvūnų mylėtojų draugijos vadovė džiaugėsi, kad po svečių apsilankymo ženkliai papilnėjo aukų dėžutė ir pasipildė gyvūnėlių maisto atsargos. O kur dar džiaugsmas, kad jauniklis šuniukas rado naujus namus, o viena katė jau šiandien Utenoje tik viešnia – rytoj iškeliaus į Ukmergę, pas gerus žmones.

Utenos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas