„Žaibo kirtis“ neaplenks ir Utenos

Šią savaitę šalyje prasidės didžiausios šiais metais Lietuvos kariuomenės organizuojamos nacionalinės pratybos „Žaibo kirtis 2016″. Tačiau pagrindiniai pratybų veiksmai planuojami Klaipėdos mieste, o kovo 15 dieną „Žaibo kirtis” neaplenks ir Utenos. Tiesa, šįkart mūsų mieste neaidės šūviais, neriaumos karinė technika, o Utenos karo prievolės ir komplektavimo poskyryje rinksis 2000–2008 metais šaukimus gavę kariai.

 

Planuojama, kad susirinkę karo prievolininkai atnaujins pasenusius duomenis, susipažins su Lietuvos kariuomenėje esančia ginkluote ar pasitikrins savo sveikatą. „Jei jų darbdaviai leis, karo prievolininkai rudenį galės dalyvauti realiose karinėse pratybose viename iš trijų batalionų”, – kalbėjo Krašto apsaugos savanorių pajėgų štabo civilių ir karių bendradarbiavimo karininkas Tomas Pakalniškis.
Anot portalo udiena.lt kalbinto T. Pakalniškio, kariuomenės rezervas turi būti kaskart atnaujinamas. „Tam, kad sistema tinkamai veiktų iškilus realiai grėsmei, reikia iš anksto nepriekaištingai pasiruošti. Buvę kariai turi būti visuomet pasiekiami, gauti informaciją, turi žinoti, kur ir kada atvykti”, – sakė T. Pakalniškis, dar nežinantis, kiek Utenoje susirinks buvusių karių.
Pagrindiniai pratybų veiksmai planuojami Klaipėdos mieste. Kovo 8-13 dienomis gatvėse ir uosto akvatorijoje bus imituojami įvairaus pobūdžio incidentai. Į juos reaguos kariuomenės taikos meto užduočių operacinės pajėgos ir greitojo reagavimo pajėgos kartu su Vidaus reikalų ministerijos padaliniais ir kariuomenės remiančiaisiais vienetais. Klaipėdos miesto savivaldybė taip pat bus įtraukta į aktyvius veiksmus.
Kovo 15-16 dienomis vyks paskutinis pratybų „Žaibo kirtis 2016″ etapas. Jo metu bus vykdoma dalinė parengto rezervo karių mobilizacija – pašaukti karo prievolininkai turės atvykti į įsteigtus keturis šaukimo punktus: Vilniuje, Kaune, Alytuje ir Utenoje.
Šiuo metu jau yra išsiųsti šaukimo lapeliai 3000 karo prievolininkų. Jie turės atvykti nurodytu laiku į priskirtą šaukimo punktą. Planuojama patikslinti parengtojo rezervo karių duomenis ir įvertinti atvykusiųjų sveikatos būklę.

Laikraščio „Utenos diena” inf. ir nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas