Utenoje liepsnojo automobilis, dirbo išminuotojai

Penktadienį po pietų Utenos miesto centre praeivių dėmesį atkreipė čia dislokuotos gelbėjimo tarnybų ir kariškių pajėgos – gausios pajėgos sulėkė likviduoti sprogmenų ir gelbėti po automobilio sprogimo jame įkalintų sužeistų karių.

Įvykus sprogimui buvo apgadintas automobilis, kuriuo važiavo du kariai. Pastarieji buvo sužeisti ir įkalinti automobilyje. Pirmieji į įvykio vietą atvyko vietovės žvalgybą vykdę kariai. Tam, kad jų kolegos būtų saugiai išvaduoti iš automobilio ir perduoti medikams, vieni kariai užtikrino vietovės perimetro apsaugą stodami į sargybą, kiti, pastebėję paliktą antrinį sprogstamąjį užtaisą, skirtą gelbėjimo komandos sunaikinimui, atsitraukia ir į pagalbą kviečia išminuotojus. Išminuotojai ir karo medikai kviesti naudojant radijo ryšį, kitos tarnybos – bendruoju pagalbos telefonu 112.
Įvykus tokiam incidentui, automobilyje esantiems sužeistiesiems labai svarbi yra pirmoji – „auksinė” – valanda. Per ją stengiamasi sukurti sąlygas, kad juos pasiekti galėtų gelbėjimo tarnybos. Kol teritorija yra aptverta ir ją apžiūri išminuotojai, gelbėtojai laukia.
Išminavimo specialistams apžiūrėjus teritoriją ir neutralizavus aptiktą antrinį sprogstamąjį užtaisą, į teritoriją buvo įleisti medikai. Tačiau jie negalėjo pasiekti žmonių, „įstrigusių” automobilyje, todėl ugniagesiai gelbėtojai nuperka detales, kurios trukdo padėti sužeistiesiems. Karo medikai ir greitosios pagalbos darbuotojai suteikia pirmąją pagalbą sužeistiesiems, tačiau drama tuo nesibaigė. Vos kariams palikus pavojingą teritoriją, automobilyje kilo gaisras, kurį likvidavo dar nespėję išvykti ugniagesiai. Jie teritoriją paliko tik įsitikinę, kad gaisro pavojaus nėra.
Kaip informavome ankščiau, Utenos mieste ir rajone spalio 14-18 dienomis vyksta Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-osios rinktinės lauko taktikos pratybos „Gudrus ir Stiprus Aukštaitis 2015″, kurių pagrindinis tikslas – treniruoti rinktinės padalinius planuoti ir vykdyti operacijas, užtikrinant sąveiką su civilinės valdžios institucijomis. Aprašytas įvykis buvo pratybų dalis.

Laikraščio „Utenos diena“ inf., N. Jonavičienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas