Augintinių sveikata Utenoje rūpinsis nauja veterinarijos klinika

Uteniškiai myli gyvūnus – kai kas augina žmogaus geriausią draugą šunį, kiti laiko kates, žiurkėnus ar papūgas. Augintiniams anksčiau ar vėliau prireikia profesionalios veterinaro pagalbos. Be to, nuo šiemet įsigaliojo naujas įstatymas dėl privalomo kačių ir šunų ženklinimo. Apie augintinius bei jų sveikatą pasakojo atidaromos veterinarijos klinikos Utenoje vadovė ir gydytoja Sigita Venclovienė.

Utenos veterinarijos klinika atidaroma vasario mėnesio pradžioje. Gal turite patirties ir kituose miestuose?

Pirmoji mūsų veterinarijos klinika (Tarandės veterinarijos klinika) buvo atidaryta Vilniuje 2013 m. balandžio mėnesį. Dirbdami profesionaliai ir kruopščiai greitai užsitarnavome žmonių ir jų augintinių pasitikėjimą.

Kodėl naujai klinikai pasirinkote Uteną? Gal šis miestas kažkuo išskirtinis, artimas?

Antrą kliniką atidaryti Utenoje pasirinkome ne atsitiktinai. Visą vaikystę praleidau Gaigalių kaime (Utenos r.), taigi gerai žinau miestiečių problemas
dėl veterinarinių paslaugų stygiaus. Turime ne vieną klientą, kuris iš Utenos atvažiuoja pas mus į veterinarijos kliniką Vilniuje. Norime, kad ir mažesniuose miestuose gyventojai bei jų augintiniai gautų profesionalias paslaugas, kokybiškas konsultacijas, būtų dėmesingai aptarnauti ir būtų tinkamai suteikta pagalba skubiais atvejais.

Kokias paslaugas teiksite?

Utenos veterinarijos klinikoje uteniškius sups maloni aplinka, jie bus nepriekaištingai aptarnaujami. Teiksime įvairias veterinarines paslaugas: nuo pačių paprasčiausių procedūrų, tokių kaip nagų kirpimas, ausų valymas, dantų ir dantenų priežiūra, iki sudėtingų chirurginių operacijų.

Iškart atliksime visus pagrindinius laboratorinius tyrimus: kraujo (morfologinius bei biocheminius), šlapimo, koprologinius, mikroskopinius ir kita. Tai
leis tiksliai bei operatyviai diagnozuoti gyvūnų ligas ir pradėti gydymą nedelsiant.

Gal turėsite prekių gyvūnams?

Žinoma. Pasiūlysime klientams įsigyti įvairių prekių bei profilaktinių priemonių, skirtų gyvūnams, pavyzdžiui, specialūs antkakliai ir preparatai nuo parazitų, maisto papildai, higienos  reikmenys ir t. t. Parinksime būtent Jūsų augintiniui labiausiai tinkantį pašarą ir, reikalui esant, sudarysime specialias dietas. Taip pat turėsime
aukščiausio lygio veterinarinės (gydomosios) pašarų linijos „Royal Canin” produkcijos.

Ar teiksite gyvūnų profilaktikos paslaugas? Kodėl jos reikalingos?

Sveikam gyvūnui būtina profilaktika nuo kirminų atliekama kas 3–4 mėn., taip pat apsauga nuo erkių siekiant išvengti jų platinamos ligos babeziozės, nuo kurios gyvūnas gali nugaišti, bei kitų parazitų. Ligų profilaktikai taip pat priskiriama ir gyvūnų vakcinacija (skiepijimas). Nepriklausomai nuo rūšies, profilaktika yra reikalinga visiems gyvūnams.

Bent kartą per metus Jūsų augintiniui rekomenduojame atvykti veterinaro apžiūrai, tai padės išvengti ligų ar jas pradėti gydyti dar ankstyvosiose stadijose. Sveiko gyvūno savininkui, atvykus apžiūrai, su mielu noru atsakysime į visus rūpimus klausimus, rekomenduosime būtent jo augintiniui tinkamiausią pašarą, atliksime profilaktiką, kuri taip pat daro didelę įtaką augintinio imunitetui.

Kokio gydymo Jūsų veterinarijos klinikoje gali tikėtis uteniškiai?

Utenos veterinarijos klinika specializuosis gydyti šunis ir kates. Per savo praktiką esame gydę ir gulbes, avis, šeškus bei kitus gyvūnus. Niekada nepaliekame gyvūnų nelaimėje, pagal galimybes stengiamės padėti visiems.

Teiksime infekcinių bei vidaus ligų gydymo, akušerijos ir ginekologijos, urologijos, stomatologijos bei kitas paslaugas.

Konsultacijos metu atliksime pirminę gyvūno apžiūrą, įvertinsime simptomatiką, atliksime visus reikalingus laboratorinius kraujo, šlapimo ir kitus tyrimus bei testus. Diagnozavę ligą, pritaikysime pažangiausius bei optimaliausius gydymo būdus. Pasitelksime visas savo žinias ir patirtį, kad Jūsų augintinis kuo greičiau pasveiktų.

Ar teiksite ir chirurgines paslaugas?

Žinoma. Dažniausios chirurginės operacijos yra kastracija ir sterilizacija. Džiaugiamės, kad žmonės pagaliau supranta kastracijų ir sterilizacijų naudą, prisiima atsakomybę už savo gyvūną ir užkerta kelią nereikalingo prieauglio atsiradimui, jo išmetimui į gatvę bei apsaugo savo augintinį nuo tam tikrų galimų ligų.

Klinikoje taip pat atliksime visas minkštųjų audinių, onkologines navikų šalinimo, žaizdų siuvimo, pilvo išvaržų, plastines bei kitas chirurgines operacijas.

Ar gyvūnus sudėtingesniam gydymui priimsite į kliniką?

Klinikoje veiks sergančių gyvūnų stacionaras (ligoninė). Priimsime gyvūnus, kuriems ambulatorinis gydymas namuose nepakankamas ar dėl tam tikros būklės gyvūnas privalės būti stebimas veterinarijos gydytojo, ar jam turės būti atliekamos tam tikros procedūros. Taip pat teiksime gyvūnų ženklinimo ir registravimo bei kelionės dokumentų tvarkymo paslaugas. Gyventojams pageidaujant bei iš anksto užsiregistravus, veterinarijos gydytojai atvyks į namus pagal iškvietimą.

Visus uteniškius ir miesto svečius nauja Utenos veterinarijos klinika priims jau vasario mėnesio pradžioje. Pirmą savaitę visi klientai, apsilankę konsultacijai, gaus po dovanėlę. Klinikos adresas: K. Donelaičio g. 10, Utena (įvažiavimas į vidinį kiemą iš A. Baranausko g.). Darbo laikas darbo dienomis 9–20 val., šeštadieniais 8–16 val. Telefonas registruotis 8 686 78 900. El. p. info@utenosvet.lt, www.utenosvet.lt, draugaukime www.facebook.com/utenosvet

Dėkoju už pokalbį.

Kalbėjosi Liepa Lingytė

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas