Klasikinės suknelės

Klasikinės suknelės ypatingos tuo, kad yra nepamainomas stiliaus elementas moteriai, dirbančiai biure, bet, tuo pačiu, norinčiai pabrėžti savo moteriškumą. Dar vienas jų išskirtinumas tas, kad jos padeda išreikšti Jūsų nepriekaištingą skonį, subtilumą, elegantiškumą ir konstruktyvų požiūrį į gyvenimą. Nors, iš pirmo žvilgsnio, gali pasirodyti, kad klasinių suknelių modelių pasirinkimas – siauras, tai, anaiptol, ne tiesa. Būtent dėl šios priežasties, ėmus ieškoti klasikinės suknelės, kartais įmanoma paklysti jų gausoje.

Kad taip neatsitiktų, aptarsime pagrindinius klasikinių suknelių modelius ir jų dėvėjimo ypatumus, kuriuos privalu žinoti tam, kad atitiktume visuotinai priimtinus aprangos kodo reikalavimus. Taip pat, prieš pradedant aptarinėti šiuos aspektus, svarbu pabrėžti, kad klasikinė suknelė, tinkama biurui – nebūtinai įprasto, futliaro tipo ir klasikinių, tamsių atspalvių. Kaip ir minėjome, jų modelių pasirinkimas – kur kas platesnis, svarbiausia išsirinkti tinkamiausią Jums. Tad, kaip gi nesuklysti renkantis klasikinę suknelę?

Kodėl taip svarbu tinkamai pasirinkti klasikinę suknelę?
Visų pirma, pakalbėkime apie klasikinės suknelės siluetą. Jis turėtų būti pusiau prigludęs, tačiau, jokiu būdu, ne aptempiantis ar pernelyg apgulantis figūrą. Tokia suknelė neturėtų būti persisukusi ar kilti į viršų, vaikštant. Kitaip tariant, ji turi idealiai tikti Jūsų figūrai. Geresniam gulimui ir formos išlaikymui gali būti prisiūti petukai, o kūno linijoms švelniai pabrėžti leistini įliemenuoti modeliai.

Jei tik įmanoma, idealus klasikinės suknelės prisitaikymo būdas – pasisiūti ją individualiai. Tam reikia negailėti laiko, kelis kartus matuotis, pasirinkti profesionalią siuvėją. Juk nuo to, ar Jūsų nusipirkta arba pasisiūta suknelė bus tinkama Jūsų figūrai ir to, kaip Jūs jausitės, apsivilkusi ja, priklauso Jūsų gera savijauta darbe. Taip pat, ne paslaptis, kad aukštas pareigas užimančios moterys įpareigotos gerai atrodyti ir rinktis kokybiškus, solidaus audinio drabužius. Klasikinės suknelės – ne išimtis.

Klasikinių suknelių modeliai
Bene populiariausias ir optimaliausias variantas – tiesaus silueto, juoda suknelė. Tokią suknelę pagyvinsite, jeigu rinksitės jos modelius su tam tikrais kontrastingų spalvų akcentais. Pavyzdžiui, baltais rankogaliais ar apykakle. Tokiu būdu, Jūs pagyvinsite savo įvaizdį ir nepažeisite taisyklės, liepiančios derinti ne daugiau dviejų spalvų.

Kai kuriais atvejais, kai aprangos kodas konkrečioje darbovietėje nėra itin griežtas, galima rinktis modernesnių modelių sukneles. Pavyzdžiui, šiuo metu madingas sukneles-marškinius. Tokios suknelės siūlomos daugelyje internetinių parduotuvių. Verta pagalvoti apie šį alternatyvų apsipirkimo būdą, nes pirkti sukneles internetu tampa vis populiariau. Taigi, pasirinkusios suknelę-marškinius, galėsite derinti prie jos skirtingus aksesuarus. Tarkime, laisvai krentančią suknelę galima drąsiai perjuosti plonu dirželiu. Tačiau, aksesuarų reikėtų vengti, jeigu pasirinksite apgulantį modelį.

Na, ir vienas populiariausių klasikinių suknelių modelių – suknelė-futliaras, be kita ko, puikiai paryškinanti figūrą. Ji buvo itin populiari 30-aisiais praėjusio amžiaus metais, tačiau netruko tapti klasika, mėgstama iki šiol. Šis suknelės modelis taip ir byloja apie tikrąją moteriškumo dvasią. Tačiau, šis modelis, jeigu paisytume visų jam taikomų reikalavimų, turėtų būti trumpomis rankovėmis, todėl tinkamas ne visoms moterims.

Taisyklės, kurių svarbu paisyti, renkantis klasikinę suknelę, skirtą darbovietei

  • Rinkitės tik idealiai Jūsų dydį atsitinkančias sukneles;
  • Jeigu esate liekno kūno sudėjimo, rinkdamasi juodos spalvos suknelę, turėtumėte labai gerai prisitaikyti ją pagal savo figūrą, nes ši spalva, kaip žinia, optimaliai lieknina;
  • Na, o jeigu pasižymite pilnesne figūra, rinkitės modelius, akcentuojančius krūtinę ir nukreipiančius žvilgsnį nuo liemens.

Klasikinės suknelės visada bus madingos, tad nebūtina vaikytis naujausių mados tendencijų, siekiant atrodyti nepriekaištingai.

www.getstyle.lt inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas