Koronaviruso infekcijos atvejis – Anykščių rajono slaugos ligoninėje

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informavo, kad, nustačius koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejį Anykščių rajone įsikūrusioje Troškūnų palaikomo gydymo ir slaugos ligoninėje, imtasi visų veiksmų šiai situacijai suvaldyti. Su užsikrėtusiu darbuotoju kontaktavusieji izoliuoti 14-likos dienų laikotarpiui. Epidemiologinis tyrimas tęsiamas.

Įstaigoje dirba Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai, į pagalbą pasitelkti organizuojančios regiono įstaigos – Respublikinės Panevėžio ligoninės (RPL) – specialistai.

Kaip ministeriją informavo RPL direktorius Arvydas Skorupskas, su Anykščių ligoninės vadovu aptartas veiklos planas, numatyta, kaip toliau bus užtikrinama visa pacientams reikalinga pagalba. Taip pat įvertintos hospitalizavimo galimybės. Jei to prireiktų, pacientai būtų pervežti į RPL Infekcinių ligų kliniką. Be to, Troškūnų palaikomo gydymo ir slaugos ligoninei iš valstybės rezervo papildomai bus perduota asmens apsaugos priemonių.
Kaip informuota SAM, šiuo metu Troškūnų palaikomo gydymo ir slaugos ligoninėje gydoma 18 pacientų, profilaktiškai visiems jiems prieš keletą dienų atlikti testai neigiami. Artimiausiu metu tyrimus numatoma pakartoti.
Šiuo metu turimais duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtęs vienas darbuotojas.

Sveikatos apsaugos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas