Fantastiškoje pusfinalio dramoje – „Utenos“ pergalė paskutinę sekundę

Itin dramatišką pergalę Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) pusfinalyje pasiekė „Utenos” komanda, kuri namuose 65:64(20:15, 15:24, 12:8, 18:17) palaužė Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų” ekipą ir serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo uteniškės, kurios spurtavo 12:6 ir įpusėjus ketvirčiui privertė „Hoptrans-Sirenų” trenerį Liną Šalkų prašyti minutės pertraukėlės. Nors kaunietės ir buvo prisivijusios „Uteną” (11:12), bet šeimininkės kėlinio pabaigoje sužaidė užtikrinčiau ir susikrovė pranašumą – 20:15.
Antrajame kėlinyje ir toliau priekyje buvo šeimininkės, kurios sužaidus tris minutes pirmavo – 24:17. Tačiau spurtu 9:0 atsakiusios „Hoptrans-Sirenos” ne tik varžoves pasivijo, bet ir persvėrė rezultatą – 26:25. Antroje kėlinio pusėje iniciatyva priklausė viešnioms, o likus žaisti minutę iki kėlinio pabaigos, tolimą metimą su pražanga pataikė Jolanta Marmienė ir padidino uteniškių deficitą – 39:33. Nors kėlinį dvitaškiu baigė Eglė Tarasevičiūtė, tačiau prieš antrąją rungtynių dalį jau pirmavo Kauno rajono klubas – 39:35.
Po didžiosios pertraukos ir toliau vyko atkakli bei įdomi kova. Penkiais taškais kėlinį pradėjusi „Utena” pradėjo kvėpuoti kaunietėms į nugarą (40:41), tačiau šios ir vėl truktelėjo į priekį – 46:41. Antroje kėlinio dalyje kova vyko taškas į tašką, o likus žaisti pusantro minutes minimaliu skirtumu priekyje buvo „Hoptrans-Sirenos” – 47:46. Kėlinį vienu tiksliu baudos metimu baigė Marina Solopova (47:47), o visa intriga liko ketvirtajam kėliniui.
Lemiamą ketvirtį atkarpa 7:3 pradėjo „Utena” ir išsiveržė į priekį (54:50), tačiau tolimas „Hoptrans-Sirenų” metimas leido viešnioms priartėti – 53:54. Įpusėjus kėliniui intriga niekur nedingo, o rezultatas buvo lygus – 56:56. Paskutinėmis rungtynių minutėmis kova vyko dėl kiekvieno aikštės centimetro, o likus žaisti kiek daugiau nei minutę dvitaškį su pražanga pelnė Santa Okockytė ir išvedė viešnias į priekį – 64:63. Paskutinę minutę čiurnos traumą patyrė „Utenos” lyderė M. Solopova ir tik padėdama komandos draugių paliko aikštelę. Likus žaisti septynias sekundes dvitaškį pataikė Rita Milieškienė ir išvedė šeimininkes į priekį – 65:64. Paskutinė ataka priklausė „Hoptrans-Sirenoms”, tačiau S. Okockytės bandymas buvo blokuotas, o desperatiškas Gintarės Jasiunskaitės tolimas metimas skriejo pro šalį.

LMKL inf., Augusto Didžgalvio nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas