Aukštaitijos regiono neįgaliųjų žaidynės gerų emocijų ir medalių lietus

Spalio 18-ą Ignalinoje vyko XII Aukštaitijos regiono neįgaliųjų žaidynės, kuriose sulaukta svečių komandų iš Utenos, Zarasų, Visagino, Švenčionių, Molėtų, Kupiškio. Tai graži ir prasminga sporto ir bendrystės šventė, turinti gyvas tradicijas ir padedanti įvairias negalias turintiems žmonėms pajusti buvimo kartu džiaugsmą, varžytis ir būti įvertintiems. Žaidynes kartu su rajono neįgaliųjų draugija organizavo Ignalinos kultūros ir sporto centras, savivaldybė.

Žaidynės ir jų atidarymas vyko Ignalinos sporto ir pramogų centre. Visus pasveikino Neįgaliųjų draugijos Ignalinos skyriaus pirmininkė Regina Slabadienė ir Ignalinos rajono savivaldybės meras Justas Rasikas, Kultūros ir sporto centro direktorius Darginas Mikėnas, sportą kuruojantis vyr. specialistas Artūras Česliokas. Meras džiaugėsi renginiu ir linkėjo gerai praleisti laiką Ignalinoje. Kiekvienai komandai jis įteikė knygas ir saldžias dovanas. Merui toks renginys buvo pirmasis, todėl jis nusprendė visą žaidynių laiką praleisti su jų dalyviais.

Komandų vadovai taip pat sveikino draugus, organizatoriams dėkojo už renginį ir perdavė atvežtus suvenyrus. Vyriausias žaidynių teisėjas ir Ignalinos neįgaliųjų sporto būrelio vadovas Vytautas Motiejonis dalyvius supažindino su taisyklėmis, pristatė teisėjų komandą.
Žaidynių dalyviai varžėsi aštuoniose rungtyse: mėtė krepšinio baudas, lankus, plaukė baseine, sėdo šaškių stalų, rankos taiklumą bandė strėlyčių mėtymo, kopėtėlių varžybose, jėgas – svarmenų laikymo rungtyje. Apdovanojimų ceremonijoje atskirų rungčių vyrų ir moterų grupėse nugalėtojams buvo įteikti medaliai, kiekviena komanda gavo taures ir padėkas.
Išdalinta kelios dešimtys medalių, kai kurie žaidynių dalyviai jų gavo po du, tris ar net keturis. Šaškėmis geriausiai žaidė uteniškiai, baudas mėtė molėtiškiai, ignaliniečiams sekėsi boulingas, strėlytės, svarsčio kilnojimas, plaukimas. Apdovanotos ir daugiausiai medalių gavusios komandos. Ignaliniečiai laimėjo 18 medalių, uteniškiai – 8, visaginiečiai – 6.
Pasibaigus žaidynėms dar neskubėta skirstytis. Renginio šeimininkė Regina Slabadienė visus kvietė pasivaišinti ir smagiai aptarti dienos įspūdžius. Žaidynių dalyviai buvo tikrai gerai nusiteikę, džiaugėsi ir už savo, ir už draugų komandas. Medaliai kaip padėkos ženklas užkabinti ir savivaldybės merui, kultūros ir sporto centro direktoriui, sporto specialistui. Meras visiems padėkojo už dalyvavimą, parodytą ryžtą ir norą sportuoti bei kvietė atvažiuoti ir kitais metais, o pats žadėjo apsivilkti sportinį kostiumą bei išbandyti daugiau rungčių.

Ignalinos rajono savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas