Atskleidė, kokių naujovių bus greičiausiame metų ralyje „Winter Rally“

Pasitarus su automobilių sporto bendruomene ir atsižvelgus į žiemos festivalio dalyvių pageidavimus, nuspręsta, jog pirmasis Lietuvos ralio čempionato etapas grįžta į dviejų dienų formatą. Organizatoriai skelbia, jog lenktynininkams norima suteikti galimybę išmėginti jėgas naktiniuose greičio ruožuose, o žiūrovams – gerą laiką stebint ralį ir pramogaujant gryname ore. Varžybų direktorius Ramūnas Kliunka teigė, jog žiemos festivalyje tradiciškai planuojama įrengti Žiūrovų miestelį, tik šį kartą jis atvykusiuosius pasitiks atsinaujinęs ir pasiūlys dar daugiau veiklų.

Tačiau tai ne vienintelė naujiena apie artėjantį renginį. Pagal taisykles tuo pačiu greičio ruožu sportiniai bolidai gali pravažiuoti ne daugiau dviejų kartų. Tačiau pašalui paveikus žemę, ji tampa ypač kieta ir žiemos ralio metu bendrojo naudojimo keliai, tapę varžybų greičio ruožais, nėra sugadinami. Siekiant suteikti kiek įmanoma daugiau įspūdingų vaizdų žiūrovams, planuojama, jog lenktynininkai greičio ruožu, kuris bus įrengtas prie Žiūrovų miestelio, pravažiuos net keturis kartus.
Žiemą vykstantys raliai ypatingi tuo, jog šiose lenktynėse išvystomas didesnis greitis nei šiltuoju metų laiku. Taip įvyksta dėl specialiais dygliais padengtų padangų, kurios turi geresnį sukibimą su pašalo sukietinta žeme arba ledu, nei vasarinės sportinės padangos su slidžiu žvyrkeliu. Didesnis greitis žiemos metu tolygu ne tik įspūdingesniems vaizdams žiūrovams, bet ir pačių lenktynininkų meistriškumo išbandymui.
Sausio 25-os vakarą Utenos apskrityje nusities naktiniai greičio ruožai, reikalaujantys ypatingai gero šturmano ir piloto bendradarbiavimo. Naktines trasas sudarys beveik 40 km trasos. Antrąją žiemos ralio dieną lenktynininkų iš Lietuvos ir užsienio šalių laukia virš 80 kilometrų greičio ruožų, o žiūrovų – specialiai jiems įkurtas miestelis, kuriame atvykusieji ras pramogų vaikams ir suaugusiems bei galės stebėti ralį.
Abi dienas norintieji taip pat bus laukiami ir prie Utenos daugiafunkcio sporto centro, šalia kurio ralio komandos įsirengs serviso erdves. Ten susidomėjusieji galės stebėti technikų pasiruošimą lenktynėms, pabendrauti su komandos nariais ar išvysti kitas ralio užkulisių detales. Organizatoriai neslėpė, jog tikisi pateikti ir daugiau staigmenų žiūrovams, pavyzdžiui, ralio reido bolidų išvažiavimą į trasas. Sausio 26 dieną be Lietuvos ralio čempionato vyks ir ralio sprinto čempionatas.

Organizatorių inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas