Teisėjai pavogė „Juventus“ pergalę

Pasak sirgalių, tokio prasto teisėjavimo, nors tarp teisėjų buvo ir vienas rimčiausių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) teisėjų Vilius Mačiulaitis, Utenos krepšinio aistruoliai šį sezoną dar nematė. Po varžybų taip pat nesitvardė vienas jauniausių LKL trenerių, „Juventus” strategas Gediminas Petrauskas, reikšdamas nepasitenkinimą teisėjavimu. Po kelių akimirkų prie jo prisijungė ir jo pagrindinis asistentas bei „Juventus” klubo prezidentas Žydrūnas Urbonas. Žurnalistams spaudos konferencijoje ilgokai teko laukti „Juventus” stratego, kuris apie teisėjavimą buvo linkęs nutylėti. Priežastis – praėjusį šeštadienį LKL čempionate G. Petrausko auklėtiniai savo aikštelėje tik vienu tašku 72:73 (10:17, 30:18, 15:29, 17:9) nusileido Klaipėdos „Neptūno” klubui.

Pirmas į spaudos konferenciją atskubėjęs „Neptūno” treneris Kazys Maksvytis negailėjo pagyrų „Juventus” klubui pripažindamas, kad visoms komandoms Utenoje sunku žaisti, nes komanda turi puikius sirgalius. Pasak K. Maksvyčio, jo vadovaujami krepšininkai nesužibėjo gynyboje, todėl kova buvo permaininga. „Juventus” strategas G. Petrauskas pripažino, kad ir šį kartą fortūna buvo priešininkų stovykloje. „ Dėkoju žaidėjams už valią ir pastangas laimėti, nors atrodėme pavargę”, – dėkodamas sirgaliams už palaikymą pripažino G. Petrauskas.

Kaip paaiškėjo po rungtynių, „Juventus” klubui šis pralaimėjimas tapo dvigubai skausmingesnis, nes antrojo kėlinio pabaigoje traumą patyrė kapitonas Arvydas Šikšnius. Puolėjas pasitempė pilvo presą, o kiek laiko negalės rungtyniauti, paaiškės artimiausiu metu.

O varžybos buvo permainingos. Svečiai sėkmingiau pradėjo rungtynes ir sužaidus pirmąjį kėlinį toliau pirmavo – 17:10. Antrąjį ketvirtį penkiais taškais iš eilės pradėjęs „Juventus” gynėjas Laurynas Samėnas atgaivino viltį laimėti (15:17), o Dovis Bičkauskis pirmą kartą išlygino rezultatą – 20:20. Įpusėjus mačui uteniškiai pirmavo 40:35.

Trečiąjį kėlinį geriau pradėjo „Neptūno” krepšininkai, tačiau „Juventus” centras Mindaugas Kupšas ir įžaidėjas Anthony Irelandas atstatė persvarą „Juventus” ekipai – 46:43. Visgi uostamiesčio krepšininkai surengė dar vieną spurtą 9:2, o visai laisvas metęs Tomas Delininkaitis tritaškiu padidino klaipėdiečių pranašumą iki keturių taškų – 52:48.
Ketvirtajame kėlinyje sužaidus pusantros minutės „Neptūno” pranašumas tapo dviženklis (66:56), bet M. Kupšo ir A. Irelando atakos jį sumažino perpus – 66:61.

Likus žaisti keturias minutes komandas jau skyrė tik trys taškai (63:66), tačiau svečiai vėl nutolo – 70:63. Likus žaisti tris minutes L. Dendy sumažino „Juventus” deficitą iki minimumo (69:70), o A. Irelandas baudų metimais sugrąžino persvarą aikštės šeimininkams – 71:70. Prasidėjus priešpaskutinei minutei rezultatas tapo lygus (72:72), tačiau abejotinu teisėjų sprendimu atakuojantis gynėjas Simas Buterlevičius lemiamos atakos metu pražanga sustabdė buvusį „Juventus” žaidėją Edgarą Želionį, kuris, pataikęs tik vieną baudos metimą, išplėšė pergalę „Neptūno” komandai – 73:72.

„Juventus” ekipai po 12 taškų surinko Mindaugas Kupšas ir Arvydas Šikšnius, po 11 – legionieriai Anthony Irelandas ir LaRonas Dendy, po 8 – Laurynas Samėnas ir Karolis Guščikas, po 5 įmetė Dovis Bičkauskis ir Carlas Lindbomas.

„Neptūno” klube, pelnęs 20 taškų, išsiskyrė Juanas Palaciosas bei Arnas Butkevičius (13 taškų).

Šiuo metu tarp 10 LKL komandų „Juventus” kol kas nepatyrė pergalių skonio ir yra paskutinėje turnyrinės lentelės vietoje. Netikėtai, nepatyręs nei vieno pralaimėjimo LKL, pirmauja Panevėžio „Lietkabelis”.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Gimžausko ir autoriaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas