Muziejai dalyvauja parodoje „Mokykla 2016“

Lapkričio 25–26 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ jau šeštą kartą vyks respublikinė švietimo inovacijų paroda „Mokykla 2016“. Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos, Ugdymo plėtotės centro ir „Litexpo“ organizuojamos parodos tema šiais metais – gera mokykla. Švietimo bendruomenei bus pristatyta gausybė renginių, iš kurių kiekvienas galės išsirinkti aktualiausius ir įdomiausius.

Parodoje jau ketvirtą kartą dalyvausianti Lietuvos muziejų asociacija (LMA) įsikurs laboratorijos „Gamtos ir meno simbiozė” erdvėse. Čia bus galima susitikti su LMA atstovais, susipažinti su naujausiomis Lietuvos muziejų edukacinėmis programomis, metodine medžiaga, pasidalyti idėjomis, užmegzti partnerystės ryšius.
Parodoje veiksiančiose Atradimų laboratorijose net 14 muziejų pristatys šiuolaikines mokymo tendencijas atitinkančias potyrimines veiklas.

Istorijos tyrimai ir rekonstrukcija

Lapkričio 25 d., Atradimų laboratorijos (3 salė), Knygų sala.

Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai kartu su Vilniaus Žvėryno gimnazija kvies į „Dinastijos istorijos tyrimo laboratoriją”. Dalyviai, naudodamiesi mokykloje įgytomis technologijų, meninio ugdymo, matematikos, istorijos žiniomis ir gebėjimais, taps tyrėjais – genealogais, heraldikais, istorikais, architektais, konstruktoriais. Moksleiviai, dirbdami grupėse, rekonstruos Lietuvos Didžiąją Kunigaikštystę valdžiusių Gediminaičių dinastijos genealoginį medį, aiškinsis valdovų herbuose naudotų ženklų reikšmę, patys gamins herbus, tyrinės Gedimino rezidenciją, jos kaitą.

Gamtos ir meno simbiozė

Lapkričio 25–26 d,. Atradimų laboratorijos (3 salė), Gamtos ir meno simbiozė.

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus „Ekologinės keramikos laboratorijos” dalyviai susipažins su inovatyvia ekokeramika: iš molio ir sėklų mišinio lipdys dirbinius, kuriuos laistant vandeniu, iš sėklų išdygsta augalai.
Vytauto Kasiulio dailės muziejus siūlys susipažinti su marginimo būdais, stebėti spalvų pokyčius, atpažinti skirtingus atspalvius, stebėti ir atpažinti žinomus augalus. Žemaičių muziejus „Alka” kvies į veiklą „Gamtos ornamentų piešimas ant stiklo”, kurios dalyviai susipažins su stiklu kaip kūrybos priemone, išbandys stiklo dekoravimo būdus.
Palangos gintaro muziejus veikloje „Nuo gintaro miško link spalvingos mozaikos” supažindins su pajūryje randamomis gamtinėmis medžiagomis, mokys atpažinti gintarą, atskirti jį nuo padirbinių. Laikrodžių muziejus kvies į netikėtas dangaus meno studijas „Savęs paieškos žvaigždynuose”, kurios dalyviai, naudodamiesi planšetėmis, keliaus po Visatą, susipažins su Zodiako žvaigždynais ir jų kilme.
Nacionalinės dailės galerijos laboratorijoje „Dažai: kokius naudoja mokslininkai, o kokius – menininkai?” bus atliekami tarpdisciplininiai biotechnologijų ir meno tiriamieji eksperimentai. Moksleiviai praktiškai patirs meno ir mokslo integralumą, prisilies prie gamtos ir meno pasaulių, mokslinio ir meninio eksperimento.

Gamtos ir meno diagnostika ir gydymas

Lapkričio 26 d., Atradimų laboratorijos (3 salė), Menų laboratorija.

Lietuvos jūrų ir Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejai kvies į renginį „Baltijos jūra – gamtos ir žmogaus laboratorija”. Dalyviai prie interaktyvaus stalo analizuos, kaip žmonių kasdienė veikla daro įtaką jūros gyvūnams ir virš jos skrendantiems paukščiams, ieškos ekologiškų sprendimų. Kauno tvirtovės VII fortas siūlys pro mikroskopą tyrinėti, kas gyvena kraujo laše: jaunieji tyrėjai programos metu pažins kraujo kilmę, jo sandarą, sužinos, kokios svarbiausios kraujo atliekamos funkcijos bei pamatys, kuo žmogaus kraujas savo sandara skiriasi nuo kupranugario ar vištos kraujo
„Portretų gydykloje”, į kurią kvies Lietuvos dailės muziejus, Prano Gudyno restauravimo centras ir menų studija VŠĮ „Linksmos spalvos”, bus proga susipažinti su restauravimu, stebėti gamtos ir žmogaus sukurtos aplinkos estetiką, ugdysitės teigiamą požiūrį į muziejines vertybes.

Matematika ir menas

Lapkričio 26 d., Atradimų laboratorijos (3 salė), Matematikos laboratorija.

Lietuvos švietimo istorijos muziejaus užsiėmimo „Matematika kaip menas” dalyviai susipažins su senaisiais matavimo vienetais, įrodys Pitagoro teoremą, skaičiuos naudodami Montessori metodiką. Maironio lietuvių literatūros muziejaus laboratorijoje „575″ moksleiviai matematikos ieškos literatūroje, sužinos, kaip skaičiai gali virsti poezija. Trakų istorijos muziejaus laboratorijoje „Aš – architektas”, bus galima suprasti, kaip paprastos geometrinės formos virsta menu.
Kauno tvirtovės VII forto laboratorijoje „Deimantinė matematika” dalyviai sužinos, kaip išgaunami deimantai, kokios jų savybės ir cheminė sudėtis, susipažins su žymiausiais pasaulio deimantais.
Lietuvos muziejų asociacija tikisi, kad muziejų parengtos veiklos parodoje „Mokykla 2016″ pažadins moksleivių smalsumą, norą atrasti, pažinti ir kurti.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas