Prezidentė paskyrė naują vidaus reikalų ministrą

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija ir atsižvelgdama į Ministro Pirmininko teikimą, pasirašė dekretus, kuriais nuo balandžio 13 dienos atleido Saulių Skvernelį iš vidaus reikalų ministro pareigų ir nuo balandžio 14 dienos paskyrė į šias pareigas Tomą Žilinską.

Prezidentės teigimu, likus vos pusmečiui iki naujų Seimo rinkimų ir prasidėjus rinkimų kampanijai, labai svarbu, kad Ministro Pirmininko pateiktas kandidatas yra nepartinis ir turi pakankamai šiam darbui reikiamos kompetencijos – T. Žilinskas jau beveik 20 metų dirba vidaus reikalų sistemoje.
Viešojo saugumo politikos departamento direktoriaus pareigas šiuo metu Vidaus reikalų ministerijoje einantis T. Žilinskas taip pat turi ir tarptautinio darbo patirties – trejus yra dirbęs LR teisėsaugos atašė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje, VRM Tarptautinių ryšių ir Europos Sąjungos departamento direktoriaus pavaduotoju bei Tarptautinio bendradarbiavimo ir Europos integracijos tarnybos komisaru inspektoriumi Policijos departamente.
T. Žilinskas yra įgijęs teisės magistro laipsnį Mykolo Romerio universitete, moka anglų, prancūzų ir rusų kalbas.
Kandidatą pagal Korupcijos prevencijos įstatymą vertino ir Specialiųjų tyrimų tarnyba – jokios neigiamos informacijos dėl kandidato reputacijos nepateikta.
Prezidentė su naujuoju ministru aptarė vidaus reikalų sistemos prioritetus ir neatidėliotinus likusio pusmečio darbus, susijusius su žmonių ir valstybės saugumo užtikrinimu, Lietuvos įsipareigojimų vykdymu sprendžiant migracijos krizę, Lietuvos ir ES sienos kontrolės stiprinimu.

Prezidentūros inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas