Statutiniai pareigūnai surengs įspėjamąjį protestą po Seimo narių langais

Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) atstovaujami statutiniai pareigūnai šį ketvirtadienį, birželio 18 d., 12 val. prie Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo surengs įspėjamąją protesto akciją.

Šia akcija pareigūnai siekia priminti Seimo nariams apie jau šešerius metus delsiamus priimti Vidaus tarnybos statutą ir kitus įstatymus, kurie yra būtini siekiant modernizuoti Lietuvos teisėsaugą ir užtikrinti visuomenės saugumą. Anot NPPSS atstovų, akcijoje planuoja dalyvauti apie šimtą policininkų, ugniagesių, pasieniečių.
„Matome rekordinį visuomenės pasitikėjimą statutiniais pareigūnais. Tai mus ir džiugina, ir įpareigoja. Visgi politikų trypčiojimas vietoje neleidžia sukurti patrauklios, stiprios vidaus reikalų sistemos, į kurią norėtų ateiti dirbti profesionalūs pareigūnai, o jų atlygis atitiktų darbo pobūdį.
Šia akcija mes bandysime automobilių garsiniais signalais ir švyturėliais priminti politikams jų ne kartą mums duotą pažadą, kad Vidaus tarnybos statutas bus priimtas jau šioje Seimo sesijoje. Jei visgi tai neįvyks, po dešimties dienų prie Seimo susirinks jau ne šimtas, o tūkstantis statutinių pareigūnų”, – teigė NPPSS vadovas Vladimir Banel.

Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas