Nuo karantino pradžios į Lietuvą atkeliavo 287 tonos medicininės paskirties priemonių

Nuo karantino Lietuvoje pradžios, Kauno oro uoste vienas po kito leidžiasi lėktuvai su apsaugos priemonėmis – medikams: šimtais tūkstančių pirštinių, apsauginių skafandrų, kaukių, respiratorių, akinių, vienkartinių kepuraičių, antbačių ir kitos medicininės aprangos ir įrangos. Šiuo metu sveikatos priežiūros įstaigas jau pasiekė apie 287 tonas įvairių medicininės paskirties priemonių.

Krovinių srautas nenutrūko ir ilgąjį šventinį savaitgalį. Vien per praėjusį savaitgalį Kauno oro uosto muitininkai kasdien tikrino oro keliu atgabentas siuntas ir patikrino apie 60 tonų medicininės paskirties apsaugos priemonių, kurios nedelsiant buvo išgabenamos į Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigas

Kaip teigė Kauno teritorinės muitinės direktoriaus pavaduotojas Vilius Raginis: „Pastaruoju metu į Lietuvą atvykstantis medicinos darbuotojams skirtas apsaugos priemonių kiekis yra didžiulis, kroviniai keliauja nenutrūkstamu srautu, o muitininkai dirba maksimaliai susitelkę. Taip pat labai džiugina ir tai, jog pagalbos ranką sveikatos priežiūros įstaigoms nelengvu metu tiesia ir muitinės tarpininkų įmonė, kuri deklaruoja prekes neatlygintinai ir taip padeda medicinos sektoriui sutaupyti lėšų”.
Nuo kovo pabaigos beveik visos apsaugos priemonės, skirtos Lietuvai, atkeliauja į Kauno oro uostą. Iš viso nuo karantino pradžios iki balandžio 15 d. su medicininės paskirties priemonėmis atvyko 18 lėktuvų. Vien iš Kauno oro uosto į sveikatos priežiūros įstaigas išvyko apie 287 tonas įvairių medicininės paskirties priemonių: daugiau kaip 13 milijonų pakuočių vienkartinių medicininių pirštinių, 53 tūkst. pakuočių apsauginių kaukių veidui, 114 tūkst. pakuočių vienkartinių antbačių, 30 tūkst. medicininių chalatų, bemaž 500 vnt. monitorių, skirtų stebėti gyvybės funkcijas (kardiogramą, kvėpavimą, temperatūrą, pulsą).
Apsaugos priemonių medikams logistika koordinuojama nuolat bendradarbiaujant Lietuvos muitinei ir LR susisiekimo ministerijai. Dėl šio bendro darbo apsaugos priemonės sėkmingai pasiekė Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigas.

Kauno teritorinės muitinės inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas