Institucijos galės gauti duomenis apie karantino nesilaikančių asmenų buvimo vietą

Siekiant valdyti saviizoliacijos taisyklių pažeidimus ir valdyti naujosios COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) plitimą, Vyriausybė pritarė Susisiekimo ministerijos teiktoms Elektroninių ryšių įstatymo pataisoms, kuriomis sudarytas teisinis pagrindas ypatingais atvejais valstybės institucijoms gauti duomenis iš elektroninių ryšių operatorių apie saviizoliacijos nesilaikančių asmenų buvimo vietą arba jų judėjimą.

„Matome, kad žmonės nesilaiko privalomos saviizoliacijos, vaikšto ir bendrauja, taip keldami pavojų sau ir kitiems, o teisinio reguliavimo, leidžiančio priimti sprendimus situacijai valdyti – trūksta. Siekdami užtikrinti visuomenės saugumą ir stabdyti viruso plitimą, sudarėme galimybes valstybės institucijoms gauti duomenis apie taisykles pažeidinėjančių asmenų buvimo vietą, judėjimą”, – sakė susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Pasak ministro, įstatymo projektu siekiama užtikrinti visuomenės saugumą karantino metu bei stabdyti itin pavojingo viruso COVID-19 plitimą šalies viduje.
Kasdien gaunama virš 300 pranešimų apie saviizoliacijos taisyklių pažeidimus, todėl, esant būtinybei valdyti situaciją ir pritaikius naujausias technologijas, tvarką prižiūrinčios institucijos iš ryšių operatorių galės paprasčiau gauti duomenis apie asmenų, kurių judėjimas apribotas dėl privalomos saviizoliacijos, buvimo vietą arba jų judėjimą bei priimti su tuo susijusius sprendimus. Tikimasi, kad taip bus užtikrinamas karantino režimo metu nustatytų izoliacijos taisyklių laikymasis.
Šios įstatymo pataisos įsigalios, jei joms pritars Seimas.

Susisiekimo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas