Į profesinio mokymo įstaigas numatoma priimti 20,2 tūkst. pirmakursių

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos teikimu Vyriausybė patvirtino preliminarius 2019 m. priėmimo į profesinio mokymo įstaigas skaičius. Numatoma, kad 2019 m. valstybės lėšomis profesinio mokymo įstaigose bus priimta beveik 20,2 tūkst. pirmakursių.

„Priėmimą į profesines mokyklas orientuojame į inžinerinę pramonę ir kitas darbo rinkai reikalingas specialybes – tai, ko reikia šiuolaikinei Lietuvai. Taip pat labai svarbu didinti profesinio mokymo patrauklumą ir bendradarbiavimą su pramone, stiprinti profesinį orientavimą”, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

2019 m. į profesinio mokymo įstaigas planuojama priimti 20 190 mokinių. Daugiausiai planuojama priimti į apdirbamąją gamybą – 4 848, didmeninę ir mažmeninę prekybą, variklinių transporto priemonių ir motociklų remontą – 3 533, transportą ir saugojimą – 2 693, statybą – 2 024.
Preliminarus 2019 m. priimamų mokinių skaičius nustatytas pagal profesinio mokymo absolventų poreikio prognozę 2018-2020 metams, darbdavių, socialinių partnerių siūlymus.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas