Kęstutis Mažeika – naujasis aplinkos ministras

Balandžio 9 dieną aplinkos ministro pareigas pradėjo eiti Kęstutis Mažeika, ligi šiol vadovavęs Seimo Aplinkos apsaugos komitetui.

Patirtis, vadovaujant šiam komitetui, naujajam ministrui leidžia, kaip sakė Aplinkos ministerijos darbuotojams jį pristatęs Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, jau nuo pat pirmos minutės kibti į darbą.

Aplinkos sektorius, pasak Kęstučio Mažeikos, apima itin daug sričių, tad ir iššūkių jame netrūksta. Artimiausiu metu daugiausia dėmesio naujasis ministerijos vadovas ketina skirti miškų politikos ir klimato kaitos politikos aktualijoms.
36 metų Kęstutis Mažeika, prieš tapdamas Seimo nariu, jau buvo įgijęs vadybinio ir politinio darbo patirties. Jos pirmiausia sukaupė savo gimtajame krašte – Sūduvoje.
Gimęs Marijampolėje ir čia baigęs vidurinę mokyklą, Kęstutis Mažeika pasirinko studijas tuometėje Lietuvos veterinarijos akademijoje (LVA) ir įgijo veterinarijos gydytojo specialybę.
Studijuodamas aktyviai dalyvavo studentų ir jaunimo organizacijų veikloje. Buvo išrinktas LVA studentų atstovybės prezidentu, LVA senato ir tarybos nariu, Lietuvos studentų atstovybių sąjungos, Lietuvos studentų sąjungos ir Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos nariu, dirbo Nacionalinės jaunimo ir studentų agentūros valdybos pirmininku.
Po studijų vadovavo LVA (nuo 2010 m. – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto) Karjeros centrui. 2013-aisiais apgynė žemės ūkio mokslų daktaro disertaciją.
Ėmęs ūkininkauti, įsitraukė į politinę veiklą Marijampolėje. 2012 m. įstojo į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LVŽS), buvo išrinktas šios sąjungos Marijampolės skyriaus pirmininku. 2015-aisiais pagal LVŽS sąrašą išrinktas į Marijampolės savivaldybės tarybą, o 2016 m. vienmandatėje rinkimų apygardoje išrinktas į Seimą.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas