Menininkės darbai – nuo skulptūrų iki funkcionalių buities rakandų

Jau kurį laiką Utenio aikštės stiklo galerijoje uteniškius žavi keramikos darbų paroda – skulptūros ir indai. Ne ką mažiau žavesnė ir šių darbų autorė – Rasa Balčiūtė-Šaltenienė, žinomų kraštiečių Aldonos ir Arvydo Šaltenių marti.

Paroda pavadina „Kasdienybės“. Kaip „Utenos dienai“ sakė pati Rasa, didelę gyvenimo dalį užima buitis, todėl ją papuošti galima spalvingais, nuotaikingais ąsočiais, dubenimis, puodeliais, lėkštėmis ir kitokiais įrankiais. „Juk daug smagiau gerti kavą iš gražaus puodelio…“ – šypsojosi kalbinta Rasa.
Paroda stiklo galerijoje surinkta iš keleto kūrybinių etapų. Rasa prisipažino: „Skulptūras kūriau tarsi atskirai, lyg kažką labai ypatingo, bet vėliau atėjus indų etapui viskas susipynė. Pamaniau, kad gražūs indai labai svarbūs ir jais galima papuošti kasdienybę.“
Uteniškiams Rasos darbai pristatomi ne pirmą kartą. Paklausta apie parodas, Rasa neslėpė, kad šiuo metu jų surengia jau mažiau. „Trūksta intereso. Meno rinka dabar tuščia. Menas kuriamas tik dėl meno. Nėra pradavimų“, – sakė menininkė.
Idėjų darbams rasa semiasi iš tos pačios kasdienybės – kur nuvažiuoja, ką pamato… Žydinčios gėlės, audiniai, spalvos – viskas randa atgarsį Rasos kūryboje. „Jeigu anksčiau mane domino skulptūros, norėjau sukurti kažką didingo, tai dabar matau prasmę buitiškuose daiktuose. Kūryba turi praskaidrinti kasdienybę, džiuginti“, – „Utenos dienai“ sakė Rasa.
Uteniškiai, norintys pamatyti Rasos darbus, tai dar gali padaryti šią savaitę.

Laikraščio „Utenos diena“ inf., J. Pavilonienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas