V. Valiušis ir A. Araminienė – tarp „Aukso vainiko“ nugalėtojų

Po Ignalinoje vykusios liaudies meno parodos-konkurso „Aukso vainikas-2015″ išrinkti rajoninio turo laureatai. Iš jų du uteniškiai tautodailininkai – Puodžių karalius Vytautas Valiušis ir skulptūrų meistrė Anelė Araminienė – tapo pretendentais laimėti „Aukso vainiką”.

Dešimtoji „Aukso vainiko” paroda

Siekdamas palaikyti gyvybingas ir gaivinti nykstančias tradicines liaudies dailės šakas, atskleisti ir pagerbti talentingiausius meistrus, tęsiančius senųjų amatų tradicijas, Lietuvos liaudies kultūros centras šiais metais jau dešimtą kartą inicijavo respublikinės konkursinės liaudies meno parodos rengimą, geriausių liaudies meistrų išaiškinimą ir jų apdovanojimą nominacijos simboliu „Aukso vainiku”.
Ignalinos muziejuje eksponuojama dešimtoji „Aukso vainiko” konkurso paroda, kurioje puikuojasi gražiausi Utenos apskrities kūrėjų darbai, pristatantys vaizduojamąją ir taikomąją liaudies dailę.

Subūrė 70 kūrėjų

Birželio 8 dieną Ignalinoje surengus laureatų apdovanojimo popietę, liaudies menininkus linksmai pasveikino Ignalinos muzikantai Vincas Kliukas ir Kazimieras Blaževičius. Visi galėjo dar kartą pasigėrėti paveikslais, karpiniais, audiniais, mezginiais, puikiaisiais sodais, keramikos, medžio ir kitais dirbiniais. Meistrai į Ignaliną suvežė geriausius savo darbus, spinduliuojančius rankų bei širdies šilumą, saugančius mūsų tautos senosios kultūros išskirtinumo ženklus, didįjį gyvenimo išminties ir per amžius gyvybingo kūrybiškumo kodą.
Į Ignaliną „Aukso vainikas” sukvietė net 70 liaudies kūrėjų iš Molėtų, Utenos, Zarasų ir Ignalinos rajonų bei Visagino miesto. Tautodailininkus sveikinęs meras Henrikas Šiaudinis dėkojo už gražią parodą, kurią galės pamatyti ne tik ignaliniečiai, bet ir miesto svečiai. Kūrėjams linkėta sveikatos, malonių akimirkų ir šviesių minčių. Pasidžiaugta darbų gausa – daugiau nei 400 kūrinių.

Tarp nugalėtojų – uteniškiai tautodailininkai

Regioninio parodos turo vertinimo komisijos pirmininkė, Lietuvos liaudies kultūros centro Tautodailės poskyrio vadovė Teresė Jurkuvienė džiaugėsi, kad paroda gausi, graži ir joje dalyvauja išties daug stiprių kūrėjų. Buvo pasveikinti regioninio turo „Aukso vainiko” konkurso nugalėtojai. Geriausiai įvertinti ir į respublikinį turą vyks tautodailininkas Vytautas Valiušis (keramika), Anelė Araminienė (skulptūra) iš Utenos rajono ir kryždirbys Vidmantas Rinkevičius (Molėtų rajonas).
Ignalinoje vykusioje parodoje-konkurse „Aukso vainikas-2015″ dalyvavo ir II vietą užėmė uteniškis Rimantas Jonas Semėnas (skulptūros), o trečiąją vietą pelnė Žydronė Mameniškienė (grafika).
Renginyje pasidžiaugta ne tik suaugusiais kūrėjais, bet ir vaikais. Jaunųjų liaudies kūryba vertinama nominacija „Sidabro vainikėlis”. Šiais metais toks garbingas apdovanojimas atiteko dvylikametei ignalinietei Samantai Golubickaitei (margučiai). Utenos rajono savivaldybės Kultūros skyriaus vyr. specialistė Zita Mackevičienė Samantai Golubickaitei įteikė „Sidabro vainikėlio” apdovanojimą, taip pat diplomus antrosios ir trečiosios vietos laimėtojams Antanui Saikovskiui ir Livijai Žilėnaitei (karpiniai, vaizdinė liaudies dailė).

udiena.lt ir Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas