Sensacija: Utenoje – kylanti jaunoji operos žvaigždė

Uteną netikėtai aplankė ir Dievo Apvaizdos bažnyčioje dainavo kylanti jaunoji operos žvaigždė 23-jų Eglė Stundžiaitė (sopranas). Kartu su ja į viešųjų įstaigų „Aukštaitijos vargonų muzikos festivalis“ ir „Religinės muzikos centro“ organizuotą „Vargonai skamba vasarą“ pasirodymą atvyko maestro prof. Leopoldas Digrys bei Utenos publikai puikiai pažįstama vargonininkė prof. Renata Marcinkutė-Lesieur.

Jaunoji operos solistė, šiuo metu dar tebesimokanti dainavimo pas prof. Ireną Milkevičiūtę, jau turi nemažą patirtį. Ji yra baigusi Vilniaus Broniaus Jonušo muzikos mokyklą, dainavo chore, o vėliau pasirinko dainininkės kelią. Kaip „Utenos dienai” tvirtino jaunoji solistė, kilusi iš Ignalinos rajono, prof. I. Milkevičiūtės paskatinta pastaruoju metu dažnai dainuoja bažnyčiose, šiais metais laimėjo Vincės Jonuškaitės-Zaunienės dainininkų konkursą, operų arijas yra dainavusi Čikagoje (JAV), atlikusi sudėtingas Jurijaus Kalco mišias „Magnifica” Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje.

Vargonininkų pasaulio legenda prof. L. Digrys kitais metais švęs muzikavimo 80-ies metų sukaktį. Jį, penkiametį vaiką, tėvai gimtadieno proga Kėdainiuose nuvedė mokytis muzikos. Nuo to laiko prof. L. Digrys, kuriam šiemet rugsėjį sukaks 84-eri, įvaldė sudėtingą instrumentą – vargonus, taip pat visą savo gyvenimą paskyrė vargonams, daug pastangų įdėjo, kad jie išliktų, bei auklėjo daug vargonininkų, tarp jų – iš šio pasirodymo organizatorę ir uteniškiams puikiai pažįstamą „Aukštaitijos vargonų festivalio” vadovę Zitą Lukošiūnienę.
R. Marcinkutė-Lesieur Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje baigė fortepijono (1987 m.) bei vargonų (1989 m.) specialybes. 1992–1993 m. stažavosi Mozarteum’o universitete Zalcburge (Austrija), prof. Heriberto Metzgerio klasėje. Vėliau tobulinosi meistriškumo kursuose, kuriuos vedė žymūs Europos vargonininkai. 1989 m. vargonininkė laimėjo II premiją tarptautiniame vargonininkų konkurse Kijeve, o 1991 m. tapo Floro Peeterso kūrinių interpretacijos laureate Belgijoje. Tais pačiais metais tapo Tarptautinio M.K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkurso laureate. Muzikė daug koncertuoja kaip solistė ir su įvairiais orkestrais bei chorais ir ansambliais, ne kartą yra griežusi vargonais įvairiose Utenos bažnyčiose, tarp kurių ir Z. Lukošiūnienės bei Utenos dekano Remigijaus Kavaliausko organizuotame koncerte Utenos Dievo Apvaizdos bažnyčioje.

Autoriaus nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas