Fotografijose – apie Rytų Aukštaitijos kaimus

Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje vyko fotografijų menininko Valentino Juraičio neseniai išleisto nuotraukų albumo „Rytų Aukštaitijos kaimai“ pristatymas. Renginio metu buvo surengta albumo autoriaus nuotraukų paroda apie Aukštaitiją, rodoma nedidelė fotografijos darbų serija iš ankstesnių parodų Utenos kraštotyros muziejuje, Dusetų galerijoje (Zarasų r.), kurių daugelis fotografijų sutilpo į nuotraukų albumą.

Šiame albume – garsios Užpalių krašto žirgininkės Viktorijos Jovarienės, tautodailininkės Anelės Araminienės iš Gudeniškių viensėdžio, Danutės ir Gintauto Valkauskų iš Tauragnų ir kitos sodybos. Kaip tik šiame leidinyje šių sodybų šeimininkės ir yra vieni svarbiausių nuotraukų albumo herojų, nufotografuotų savo aplinkoje, užfiksuoti jų gražiai tvarkomi kambariai, virtuvės, svetainės. Taip pat tvartuose rūpestingai laikomi gyvuliai, paukščiai.

Šį nuotraukų albumą, kuriame pavaizduota nemažai etnografiškų sodybų iš Utenos regiono, galima įsigyti „Pegaso“ knygynų tinkle, leidykloje „Utenos Indra“.

Laikraščio „Utenos diena“ inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas