Savaitgalis Utenos rajone pažymėtas trijų jaunuolių žūtimi

Šeštadienį, po 10 valandos, Utenos rajone, kelyje nuo Saldutiškio link Kirdeikių, už Ripaičių kaimo (Saldutiškio sen.), iki Kirdeikių likus vos puskilometriui, lengvasis automobilis „Opel Vectra” vingiuotame asfaltuotame kelyje nulėkė į kelkraštį ir, atsitrenkęs į šalikelėje sudėtus aukštos įtampos stulpus, virto.

„Utenos dienos” žiniomis, automobilyje važiavo keturi uteniškiai – jaunuoliai nuo 23 iki 30 metų amžiaus. Per eismo įvykį žuvo vairuotojas (g. 1990 m.) ir du kartu važiavę vyrai. Dar vienas 25-erių, anot medikų, sužeistas sąmoningas vaikinas Greitosios medicinos pagalbos (GMP) automobiliu buvo pristatytas į Utenos ligoninės priėmimo skyrių.

Į nelaimės vietą skubėjo net trys GMP automobiliai, į įvykio vietą buvo išsiųstos Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pajėgos, policijos pareigūnai.
Spėjama, kad vairuotojas nepasirinko saugaus greičio ir posūkyje nesuvaldė automobilio. Tragedijos galėjo ir nebūti, jei ne tos nelemtos dvi šalikelėje paliktos naujos elektros atramos. Kaip aiškino į įvykio vietą atskubėjęs Lietuvos transporto saugos administracijos atstovas, matyt, elektrikai ruošėsi keisti netoliese einančios elektros linijos stulpus, todėl ir suguldė juos šalikelėje.
Kai kurie žuvusiųjų artimieji svarstė, jei nebūtų šių suguldytų stulpų, nelaimės veikiausiai buvo galima išvengti, nes automobiliui nuvažiavus nuo kelio daugiau jokių kliūčių nebuvo, išskyrus lygią pievą.
„Utenos dienos” žiniomis, ši nelaimė, nusinešusi kelias gyvybes kelyje, šiemet pirmoji Utenos rajone.

Autoriaus nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas