Du visaginiečiai bus teisiami dėl makabriško nusikaltimo

Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje pensininkas iš Visagino kaltinamas tyčia nužudęs vyrą, o vėliau su bendrininku išniekinęs mirusiojo palaikus.

Dėl nužudymo į teisiamųjų suolą netrukus sės 68 metų S. K. Jis kaltinamas šių metų vasario 26-os popietę savo bute mirtinai subadęs sugėrovą.

Kartu su S. K. bus teisiamas 41 metų visaginietis D. N. Jis kaltinamas, kad veikdamas bendrininkų grupėje kartu su buto šeimininku bandė paslėpti sunkaus nusikaltimo pėdsakus ir išniekino nužudytojo palaikus.
Praėjus kelioms valandoms po nužudymo į šį daugiabutį užsuko patruliuojantys policijos pareigūnai, nutarę patikrinti S. K. butą, kuriame dažnai rinkdavosi girtaujančios kompanijos. Laiptinėje patruliai pamatė kraupų vaizdą – du vyrai kruvinais rūbais stengėsi nuo pareigūnų žvilgsnių užstoti vežimėlį, ant kurio gulėjo žmogaus kūnas.
Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arvydas Gramba.
Pasak prokuroro A. Grambos, tyrimo metu surinkta duomenų, kad vos ketvirtą dešimtį pradėjęs visaginietis buvo nužudytas tarp piktnaudžiaujančių alkoholiu vyrų kilus konfliktui. Už tyčinį nužudymą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki 15 metų. Už mirusiojo laikų išniekinimą numatyti viešieji darbai, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų.
Byla perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui.

Generalinės prokuratūros inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas