Įvykis Utenoje sukėlė ant kojų ugniagesius gelbėtojus

Penktadienio rytą prieš 8 valandą Utenos mieste kaukė ugniagesių automobilių sirenos – sąmyšis kilo VšĮ Utenos ligoninės Reabilitacijos skyriuje (Kupiškio g. 66). Buvo pranešta, kad ant stogo sumontuota ventiliacijos sistema dega atvira liepsna ir veržiasi dūmai.

Įvykio vietoje dirbę ugniagesiai gelbėtojai negalėjo pasakyti tikslios gaisro priežasties. Manoma, kad užsiliepsnojo ventiliacijos sistemos variklis. Pasinaudojus kopėčiomis ir užlipus ant stogo, liepsna buvo greitai užlieta vandeniu ir užgesinta. Nukentėjusiųjų nebuvo, nors medikų brigada taip pat atvyko į įvykio vietą.

Savo dienos planus turėjo pakeisti ir Utenos ligoninės direktorius Dalius Drunga – vykdamas į Vilnių sužinojo apie gaisrą ir sugrįžo į Uteną. „Personalas pajuto dūmus ir paskambino priešgaisrinės apsaugos darbuotojams, uždarė duris, kad dūmai nepasklistų po patalpas, ir sprendė, ar reikėtų evakuoti žmonės. Po 2,5–3 minučių atvykę ugniagesiai liepsną iškart užgesino. Laimei, žmonių evakuoti nereikėjo. Buvo uždūmintas procedūrinis kabinetas. Kadangi ugnis įsiplieskė ant stogo, dūmų į kitas patalpas nepateko”, – sakė D. Drunga.

Laikraščio „Utenos dienos” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas