Nelaimė statybvietėje: žuvo Utenos statybos įmonės darbuotojas

Trečiadienio rytą Zarasuose įvyko skaudi nelaimė – atliekant žemės kasimo darbus žuvo akcinės bendrovės „Utenos melioracija“ darbininkas.

Tragiška nelaimė įvyko Dimitriškių kaime prie Piliakalnio gatvėje esančio namo atliekant žemės kasimo darbus. Kanalizacijos įrengimo objekte minėtos įmonės darbuotojas, stovėdamas ant grunto tranšėjoje, su benzininiu pjūklu pjovė gelžbetoniniame šulinyje skylę maždaug 1,2 m gylyje nuo žemės paviršiaus. Darbuotojui atsirėmus į nesutvirtintą tranšėjos sieną, ji griuvo ir vyrą prispaudė žemės. Nelaimėliui bendradarbiai padėti jau nebegalėjo.

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) informavo, kad per šių metų nepilnus devynis mėnesius statyboje žuvo du darbuotojai. Tačiau per šias dvi savaitės dienas smogė dar dvi mirtinos nelaimės statybose, viena iš jų – Zarasuose.

Kita skaudi nelaimė įvyko rugsėjo 20 dieną Šakiuose, kur statybos objekte nukrito ir žuvo UAB „Vitremsta” darbuotojas. Tai buvo pirmoji jo darbo diena įmonėje.

Pirminiais duomenimis, nelaimė įvyko darbų vadovui aprodant objektą.

„Apmaudu, bet ši žūtis įsilieja į ne vienerių metų tendenciją. Pavyzdžiui, pernai iš mirtinas traumas darbe patyrusiųjų apie trečdalis dirbo įmonėje pirmus metus, iš jų pusė įmonėje dirbo pirmą mėnesį, o iš pastarųjų didžioji dalis – pirmąsias darbo dienas įmonėje. Šiais metais visi žuvusieji statybose toje konkrečioje įmonėje dirbo pirmus metus. Dar apmaudžiau, kad pastarosios nelaimės labai akivaizdžiai parodo, kad dėl pačių paprasčiausių saugos darbe reikalavimų nesilaikymų yra prarandamos gyvybės. Tebūtų užtekę vienu atveju pagal reikalavimus iškasti tranšėją nuožulniais šlaitais, kitu atveju – prisiminti ir vykdyti reikalavimą, kad visi asmenys, esantys statybvietėje, privalo dėvėti apsauginius šalmus – ir gal mes nekalbėtume apie tokias tragiškas baigtis”, – situaciją komentavo VDI Nelaimingų atsitikimų ir profesinių ligų skyriaus vedėjas Saulius Balčiūnas.

Laikraščio „Utenos diena”  ir VDI inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas