Prie Utenos – milijono eurų vertės hašišo kontrabanda

Lapkričio 1 dieną po intensyvaus ir kruopštaus kriminalinės žvalgybos tyrimo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai atliko sėkmingą operaciją, kurios metu buvo sulaikytas labai didelis narkotinių medžiagų kiekis bei asmenys, prisidėję prie kontrabandos organizavimo. Nustačius nusikalstamos veikos požymius, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu ir jų kontrabandos.

Specialios policijos operacijos metu Utenos miesto prieigose buvo sulaikytas asmuo, kuris iš Lietuvos į Latviją automobiliu „Volvo S80“ bandė išgabenti labai didelį narkotinės medžiagos – hašišo kiekį. Turimais duomenimis, narkotikai buvo skirti Rusijos rinkai. Po kelių dienų buvo sulaikytas ir šios kontrabandos organizavimu įtariamas asmuo, išradingai slėpęs savo nusikalstamą veiką.

Įtariamieji asmenys, išnaudodami tuščias automobilio „Volvo S80“ ertmes ir neženkliai keitę automobilio konstrukciją, sugebėjo įrengti didelės apimties specialias slėptuves, kuriose nelegaliai gabeno labai didelį narkotinės medžiagos kiekį.

Sulaikymo metu iš nelegalios apyvartos buvo paimta apie 100 kg narkotinės medžiagos ‒ hašišo, kurio vertė siekia apie milijoną eurų. Abiem įtariamiesiems teismas paskyrė griežčiausias kardomąsias priemones – suėmimus. Sulaikyti asmenys žinomi policijai, manoma, kad jie, pakankamai ilgą laiką vykdydami panašaus pobūdžio veiklą, galėjo susikrauti didelius turtus.

Už nurodytų nusikalstamų veikų padarymą Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmes nuo 10 iki 15 metų.

Policijos departamento ir „Utenos dienos“ inf.

Video

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas