Kalbėtasi dėl geležinkelio ir autobusų stočių sujungimo

Vasario 11 dieną savivaldybėje priimti AB „Lietuvos geležinkeliai“ atstovai. Jie susitiko su Ignalinos rajono savivaldybės administracijos direktore Jūrate Balinskiene, mero pavaduotoju Manfredu Žymantu ir aptarė galimybę Ignalinoje sujungti geležinkelio ir autobusų stotis. Susitikime taip pat dalyvavo Ignalinos autobusų parko direktorius Povilas Zabolevičius, Investicijų, planavimo ir turto valdymo skyriaus projektų koordinatorė Rita Kardelienė.

Kaip sakė AB „Lietuvos geležinkeliai” Nekilnojamojo turto valdymo skyriaus vadovas Vaidotas Linkus, tai būtų jau trečiasis toks projektas Lietuvoje. Sujungimas sėkmingai įvykdytas Kretingoje, Plungėje baigti projektavimo darbai. Jei toks sprendimas būtų priimtas Ignalinoje, „Lietuvos geležinkeliai” įsipareigotų sutvarkyti geležinkelio stoties vidaus patalpas, jas pritaikyti neįgaliesiems, įrengti autobusų stoties administracijai reikalingas patalpas, kurios nuomotų aukciono būdu. Kadangi panašaus darbo patirties jau yra, manoma, kad Ignalinos projektas vyktų greičiau. Įmonės projektų vadovė Auksė Jankauskienė pristatė Plungėje numatytus atlikti darbus ir savivaldybės įsipareigojimas. Ignalinos rajono savivaldybė, kaip minėta, pirmiausia turėtų išspręsti gana sudėtingą klausimą dėl autobusų sustojimo, keleivių įlaipinimo ir išlaipinimo vietų.

Kaip sakė Ignalinos autobusų parko vadovas, vietinio susisiekimo keleivių srautai Ignalinos autobusų stotyje nėra dideli, maždaug 100 žmonių per dieną. Didžiausias yra pravažiuojančių autobusų srautas. P. Zabolevičius taip pat aptarė patalpų poreikį ir pateikė savo siūlymus dėl autobusų sustojimo vietos. Vėliau susitikimo dalyviai apžiūrėjo abiejų stočių teritorijas vietoje.
Kaip po susitikimo minėjo savivaldybės administracijos direktorė J. Balinskienė, koks bus galutinis apsisprendimas dar neaišku, kadangi savivaldybė yra gavusi ir kitų pasiūlymų dėl autobusų stoties ir jos teritorijos panaudojimo.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas