Ignalina palaiko ūkininkus

Ignalinos rajono savivaldybės meras Justas Rasikas ir savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Balinskienė savo palaikymą rajono ūkininkams išreiškė dalyvaudami akcijoje „Lietuva, tavo kaimas miršta“. Akcija lapkričio 26 dieną vyko visoje Lietuvoje. Ignalinoje ūkininkai traktoriais suvažiavo į aikštelę miesto pakraštyje, vėliau jie pajudėjo link Ignalinos, pravažiavo Geležinkelio ir Turistų gatvėmis iki Aukštaitijos nacionalinio parko ribos į Palūšę vedančiame kelyje. Akcijoje Ignalinoje dalyvavo 26 traktoriais važiavę ūkininkai ir 15-ka važiavusių kitomis transporto priemonėmis. Pro Ignaliną pravažiuota tris kartus. Jokių incidentų nebuvo, akcijos transporto priemonės nenaudojo signalų ir netrukdė eismui.

Lietuvos ūkininkų sąjungos vicepirmininkė ir Ignalinos skyriaus vadovė Marijona Lukaševičienė, dėkojo visiems prie akcijos prisijungusiems ūkininkams, valdžios atstovams. Ji sakė, kad Ignalinos rajone yra apie 1 500 ūkininkų ir jau apie 10 proc. iš jų atsisakė ūkininkavimo, ypač sunku smulkiesiems ūkiams. O juk žemės ūkis yra vienas didžiausių Lietuvos verslų ir pagrindinis darbdavys kaimuose. „Mes norime, kad mus, reikalaujančius pelnyto dėmesio, išgirstų Lietuvos Prezidentas, Vyriausybė, Seimas, kad mus pamatytų Lietuva ir pasaulis”, – sakė M. Lukaševičienė. Meras Justas Rasikas išsakė palaikymą šiai akcijai, linkėjo ūkininkams pasiekti savo tikslų ir patikino visada tarpininkausiąs sprendžiant jų reikalus. „Kol išmokos Lietuvos ūkininkams nėra tokios kaip kitose ES šalyse, kelti mokesčius yra neteisinga”, – sakė meras.

Ūkininkai pasigenda jų pastangas ir darbą atitinkančių valdžios institucijų veiksmų bei deramos pagarbos Lietuvos kaimui ir čia dirbantiems žmonėms, kurie aprūpina šalies gyventojus sveiku, saugiu maistu. Jie reikalauja sąžiningo rėmimo, kad būtų panaikinta diskriminacija konkuruojant bendroje ES rinkoje. Visoms aukščiausioms šalies valdžios institucijoms skirtame kreipimesi akcentuojama, kad per pastaruosius trejus metus mokesčiai ūkininkams kilo net iki penkų kartų, žemdirbiai negauna paramos klimato kaitos priemonėms įgyvendinti.

Pirmoji akcijos dalis „Žaliasis kryžius” vyksta nuo lapkričio pradžios. Ūkininkai savo laukuose pastatė žalius medinius kryžius, kurie simbolizuoja ne tik derlingą dirvožemį, sveiką aplinką, sveiką ir skanų maistą, bet ir atspindi Lietuvos žemdirbių diskriminaciją Europos Sąjungoje, žemdirbių ir visuomenės supriešinimą.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas