Molėtai kviečia į miesto šventę

Visus metus Molėtams ir Molėtų kraštui dedikuojama įvairiausių renginių – nuo konferencijų iki sporto varžybų ar parodų, o kasmetinė tradicinė Miesto šventė visa tai vainikuoja. Tikimasi, kad ji kaip visuomet bus masiškiausia Rytų Aukštaitijos vasaros šventė, jungianti keliolika renginių, kuriuose laukiama gausybės svečių.

Birželio 28 dieną – šventės preliudija. Vasaros estradoje rengiamas Tarptautinio liaudiškos muzikos ir šokių festivalio Ežerų sietuva atidarymas, kurio koncerte dalyvaus kolektyvai iš Čekijos, Čilės, Moldovos, Portugalijos, Rusijos ir Ukrainos, o miesto paplūdimyje iki vidurnakčio kais Naktinio tinklinio entuziastų ir žiūrovų aistros. Pirmąją Miesto šventės dieną užbaigs grupės „Ūkanose” koncertas ir kino seansas po žvaigždėtu Molėtų dangumi.
Birželio 29 d. rytą miestelėnus žadins ir į šventę kvies triukšmingasis baikerių klubas „Molmoto”. Nuo 9 val. Ąžuolų gatvėje klegės tautodailininkų mugė, Molėtų universalioje aikštėje įsikurs Kūrėjų terasa, šurmuliuos tautodailininkų kiemeliai, bus demonstruojami senieji amatai, o žiūrovai galės jų pasimokyti bei patys tapti „meistrais” ir kūrėjais.
11 val. šventės atidarymą papuoš liaudiškos muzikos ir šokių festivalis Aukštaitijos vainikas, Loreta Sungailienė ir Lietuvos trombonininkų projektas Aranžuotos lietuvių liaudies dainos, skrabalų virtuozas Karolis Šileika–Skrabalman. Tuo pat metu išbandyti skaitmenines galimybes su interneto žvaigžde Vėju ir režisieriumi Vyteniu Pauliukaičiu ragins išmanieji ir prisijungę Molėtai. Čia pat bus demonstruojami dronai bei robotai.
Teniso kortuose, futbolo stadione, šiemet atidarytame moderniausiame Lietuvoje riedlenčių parke ir miesto paplūdimyje vyks krepšinio, futbolo, teniso varžybos, parodomąsias programas surengs riedlentininkai ir kyokušin karate klubas „Budora”.
Vakare Vasaros estradoje į jubiliejinį koncertą pakvies sportinių šokių klubas „Domino”, koncertuos „Du Donatai”, dangų nušvies fejerverkų šou, vyks diskoteka.
Šventės dalyvius ir svečius Molėtai taip rengiasi nustebinti atnaujintomis ir gražiai sutvarkytomis miesto erdvėmis, patogiais pasivaikščiojimo takais aplink miesto ežerus, šalia jų išaugusiomis žaviomis skulptūromis, kitais renginiais bei staigmenomis. Birželio 30-ą, sekmadienį, Molėtų bažnyčioje – žymieji Šv. Apaštalų Petro ir Povilo atlaidai.

Molėtų r. savivaldybės administracijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas