Dusetose sumedžiotas plėšrūnas

Seno plėšrūno, kuris ne kartą puldinėjo naminius gyvulius, Dusetų seniūnijoje medžiotojai jau tykojo seniai. Medžiotojo šūvio vilkas vis išvengdavo. Šis laukinis žvėrys yra labai gudrus ir tai jį išgelbėdavo bei netapdavo medžioklės trofėjumi.

Pastaruoju metu šiose vietovėse vilkai pradėjo puldinėti namines avis, kitus gyvūnus. Įsidrąsindavo ir net prie sodybų priartėti. Medžiotojai suprato, kad kaimo žmones reikia apsaugoti nuo šio žvėries.

Praėjusį šeštadienį medžiotojų klubo „Kavoliai” medžiotojai atvyko į Dusetų seniūniją, netoli Pakniškių kaimo. Tiesa, vilko medžioklei gamta buvo labai nepalanki. Tą dieną gausiai snigo, pustė. Akimirksniu gyvūno pėdsakai dingdavo sniege. Vilko pėdų aptikti taip ir nepavykdavo. Tačiau ant šviežio sniego medžiotojai pamatė vilko pėdsakus. Sniegas net užpustyti nebuvo suspėjęs. Medžiotojai suprato, kad plėšrūnas klajoja visai šalia.
Šį kartą sėkmė lydėjo ne vilką, o medžiotojus. Taikliu šūviu šio klubo medžiotojas vilnietis Paulius Kibiša sumedžiojo šį miško gyvūną. Jis jau medžioja dešimtmetį, bet tik šiemet nusišypsojo tokia sėkmė. Vilkas jo trofėjų sąraše – pirmasis.
Apie šį medžiotoją kalbėjo ir Medžiotojų ir žvejų draugijos Zarasų skyriaus medžioklės žinovas Vytautas Mickevičius: jis džiaugėsi tokia medžiotojo sėkme. Sumedžioti vilką – kiekvieno medžiotojo svajonė.
Tikriausiai medžiotojų sėkme džiaugiasi šio krašto ūkininkai. Gyvūnai dabar bus saugesni. Taip pat ir sodiečiams bus saugiau gyventi kaimuose.

Zarasų r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas