Zarasų gimnazijoje vis dar neskubama pasirašyti atnaujintų sutarčių su mokytojais

Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijoje iki šiol nepavyksta suderinti darbo apmokėjimo sistemos su darbuotojams atstovaujančia A. Navicko vadovaujama profesine sąjunga, nepasirašytos atnaujintos ir sutartys su mokytojais, nesuderinta darbo apmokėjimo sistema, nors jau baigia įpusėti antras mokslo metų mėnuo ir mokytojai jau yra gavę atlyginimus už rugsėjį. Tai paaiškėjo mokykloje apsilankius etatinio koordinavimo grupei.

„Be to, kad šioje mokykloje neišbaigta ir nesutvarkyta darbo teisės bazė, kaip ir lankantis Kalvarijos mokykloje, Zarasuose nepaliko nuojauta, jog šioje mokykloje veikiančiai profesinei sąjungai yra reguliuojama iš centrinės būstinės patariant „nepasirašyti“, laikant tuos žmones tarsi įkaitais, tyčia vilkinant, nesprendžiant ir nekeičiant situacijos, – sakė Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamento direktorius Aidas Aldakauskas. – Todėl labai buvo svarbu kartu išsiaiškinti priežastis ir judėti sutarimo link“.

Etatinio grupei lankantis probleminėse mokyklose, daugeliu atveju išryškėja ta pati bėda: nėra atnaujintų sutarčių ir mokyklos pasitvirtintos darbo apmokėjimo sistemos.

Švietimo ir mokslo ministerijos etatinio koordinavimo grupė ir toliau teiks konsultacinę pagalbą šiai mokyklai. Etatinio grupė toliau tęs konsultacinius vizitus mokyklose.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas