Po prokuratūros skundo – nuosprendis molėtiškiui už žiaurią žmogžudystę

Lietuvos apeliacinis teismas gruodžio 18 dieną patenkino Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro Ričardo Juozainio apeliacinį skundą ir 60-metį molėtiškį pripažino kaltu dėl tyčinės, itin žiauriai įvykdytos žmogžudystės. Žemesnės instancijos teismas bylą jo atžvilgiu buvo nutraukęs motyvuodamas teisiamojo veiksmus būtinąja gintimi.

Valstybinį kaltinimą šioje byloje palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras R. Juozainis kaltinamajame akte Molėtų rajono gyventojui S. D. buvo pateikęs kaltinimus dėl itin žiaurios žmogžudystės.

Pernai sausį po namuose vykusių išgertuvių S. D. atsisakė į vidų įsileisti sugyventinės sūnų, išmetė lauk jo daiktus. Kai šis užpyko ir išdaužė namo langą, namo šeimininkas čiupo žvejyboje naudojamą ledo kirtiklį, kirvį ir jais per išdaužtą langą mirtinai sužalojo į namą norėjusį patekti vyrą. Vėliau ekspertai nustatė, kad žmogus buvo nužudytas itin žiauriai, jam suduota daugiau kaip 17 smūgių į įvairias kūno vietas.

Panevėžio apygardos teismas šių metų kovo 16 dieną priėmė nutartį nutraukti baudžiamąją bylą pripažindamas, kad S. D. neperžengė būtinosios ginties ribų.
Šią teismo nutartį prokuratūra apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui. Gruodžio 18 dieną Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija panaikino Panevėžio apygardos teismo nutartį ir priėmė apkaltinamąjį nuosprendį S. D. atžvilgiu.

Aukštesnės instancijos teismas konstatavo, kad S. D. gynyba aiškiai neatitiko kėsinimosi pobūdžio ir pavojingumo, dalį smūgių teisiamasis sudavė nukentėjusiajam jau gulint, kai sužalotas vyras akivaizdžiai nekėlė niekam jokios grėsmės. Molėtiškį Lietuvos apeliacinis teismas pripažino kaltu dėl tyčinio nužudymo itin žiauriai ir skyrė jam aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Generalinės prokuratūros inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas