„Lietuvos metų gaminys 2017“ apdovanojimas – anykštėnams

Gruodžio 15 dieną, penktadienį, Lietuvos Respublikos Vyriausybėje iškilmingai įteikti prestižiniai konkurso „Lietuvos metų gaminys 2017“ apdovanojimai. Lietuvos pramonininkų konfederacijos rengiamas konkursas – vienas labiausiai atspindinčių šalies ūkio pažangą renginys, kuriam pateikiamos įvairių šalies ūkio šakų naujovės, įsitvirtinusios rinkoje ir jau pelniusios vartotojų pripažinimą. Aukso medaliu šiais metais įvertintas bendras Anykščių rajono savivaldybės ir AB „Panevėžio keliai“ rengtas projektas „Nestandartiniai vizualiniai sprendimai Anykščių miesto gatvėse“.

„Džiaugiuosi, kad nuoseklus darbas, glaudus bendradarbiavimas davė puikų rezultatą“, – sakė Anykščių rajono savivaldybės meras Kęstutis Tubis.
Konkursui „Lietuvos metų gaminys 2017“ pristatyta Žiburio ir Vilniaus gatvių rekonstrukcija Anykščių mieste. Tai – du susisiekimo infrastruktūros projektai, įgyvendinti vadovaujantis pasirinkta vieninga architektūra, derančia su unikaliu kraštovaizdžiu. Stilistika derinta ir prie jau esamų infrastruktūros objektų elementų, mažosios architektūros objektų. Tuo pačiu infrastruktūra išsaugo funkcionalumą, gerina ne tik estetinį vaizdą, bet ir gyvenimo kokybę.

Projekto architektūriniai sprendiniai buvo daromi atsižvelgiant į unikalų vietovės pobūdį. Neįprastos formos apšvietimo atramos Vilniaus gatvėje specialiai suprojektuotos šiam objektui. Vilniaus gatvė veda į SPA centrą, todėl gatvei ir pėsčiųjų bei dviračių takams apšviesti buvo specialiai sukurtos neįprasto dizaino atramos. Didžioji jų atšaka skirta apšviesti gatvei, o mažoji apšviečia pėsčiųjų zoną. Atramos išsiskiria ir neįprastu lenktu siluetu. Tokią atramų dizaino idėją projektuotojai parsivežė iš Paryžiaus ir sėkmingai įgyvendino Anykščiuose.

Anykščių r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas