Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktoriui teismas skyrė baudą

Trečiadienį Panevėžio apygardos teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorių Ramūną Keršį pripažino kaltu dėl visų jam inkriminuotų nusikaltimų – svetimo turto pasisavinimo, piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų suklastojimo.

Už padarytus šešis nusikaltimus R. Keršiui skirta subendrinta bausmė – 250 MGL dydžio, t. y. 9 415 eurų, bauda. Teismas nurodė sumokėti baudą per vienerius metus nuo nuosprendžio įsiteisėjimo.

Kadangi R. Keršys nusikalstamas veikas padarė atlikdamas savo tiesiogines pareigas, t. y. dirbdamas valstybės tarnyboje, teismas jam skyrė baudžiamojo poveikio priemonę – atėmė teisę dvejus metus po nuosprendžio įsiteisėjimo eiti valstybės pareigūno, valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens pareigas.
Zarasų rajono savivaldybei iš R. Keršio priteista 1 152,69 Eur turtinei žalai atlyginti.

Teismas nustatė, kad R. Keršys, pasinaudodamas tarnybine padėtimi, 2014 m. pavasarį nurodė pavaldiems savivaldybės darbuotojams organizuoti jo dviejų nuosavų automobilių remontą už Zarasų rajono savivaldybės lėšas. Jis taip pat nurodė suklastoti savivaldybės apskaitos dokumentus, į juos įtraukiant R. Keršį priklausančių lengvųjų automobilių remonto kainą kaip išlaidas už tarnybinių automobilių remontą.

Nors kaltinamasis savo kaltės nepripažino, pateikė savo įvykių versiją, jo duotus parodymus teismas įvertino kaip nenuoseklius ir neįtikinančius bei prieštaraujančius byloje surinktiems įrodymams.

Priimdamas apkaltinamąjį nuosprendį teismas rėmėsi liudytojų parodymais, juos patvirtinančiais kriminalinės žvalgybos duomenimis, kitais bylos įrodymais.
Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad R. Keršys padarė šešias nusikalstamas veikas, iš kurių dvi yra sunkūs nusikaltimai (piktnaudžiavimas), kitos – nesunkūs nusikaltimai. Visos veikos tyčinės, baigtos. Kaltinamojo veiksmais Zarasų rajono savivaldybei padaryta ne tik turtinė, bet ir didelė neturtinė žala, padaryta didelė neturtinė žala valstybei.

Kaltinamojo atsakomybę lengvinančių ar sunkinančių aplinkybių nėra. Jis anksčiau neteistas, dirba, turi šeimą, darbovietėje apibūdinamas gerai.
Teismo sprendimu, R. Keršiui skirta bausmė, nesusijusi su laisvės atėmimu – bauda, o jos dydis nustatytas mažesnis už vidurkį.
Panevėžio apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Panevėžio apygardos teismo ir laikraščio „Utenos diena“ inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas