Gera žinia smulkiesiems ūkininkams

Priimtas sprendimas skirti trūkstamą paramos sumą smulkiesiems ūkininkams, kurių paraiškos surinko vienodą atrankos balų skaičių (65 balus), tačiau ne visoms joms užteko skirtos paramos. Paraiškos, dėl kurių buvo priimtas sprendimas, buvo renkamos šių metų pavasarį.

Paraiškos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Ūkio ir verslo plėtra” veiklos sritį „Parama smulkiesiems ūkiams” buvo renkamos 2019 m. kovo 1 d. – gegužės 31 d. Iš viso šiuo laikotarpiu buvo pateiktos 1 265 paraiškos, kuriose paprašyta 19 mln. Eur. Tuo tarpu minėtam laikotarpiui buvo skirta 10 mln. Eur paramos lėšų.

Sudarius paraiškų pirmumo eilę, paaiškėjo, kad paraiškoms, surinkusioms 60 ir mažiau atrankos balų, paramos lėšų nepakako (tokių buvo 580). Skirtos sumos užteko 70–100 atrankos balų surinkusioms paraiškoms (tokių paraiškų buvo 567). Tačiau paramos lėšų nepakako visoms 118 paraiškų, kurios surinko vienodą 65 balų skaičių. Jose bendra prašoma suma sudarė 1 769 192 Eur.

Kai įvertinus paraiškas pagal atitiktį atrankos kriterijams paramos užtenka tik daliai vienodą balų skaičių surinkusių paraiškų, NMA kreipiasi į Žemės ūkio ministeriją dėl papildomų lėšų skyrimo. Sprendimą dėl šių paraiškų finansavimo priima Programos valdymo komitetas. Liepos viduryje minėtas komitetas priėmė sprendimą skirti paramą visoms 118 paraiškų, surinkusioms vienodą 65 balų skaičių. Taigi papildomai skyrus trūkstamą sumą, bus finansuojamos visos 118 paraiškų, jei tik pareiškėjai tenkins tinkamumo skirti paramą sąlygas.

NMA inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas