Prasidėjo priėmimas į profesines mokyklas

Lietuvos profesinės mokyklos pradėjo mokinių priėmimą. Šiais metais planuojama priimti per 20 tūkst. pirmakursių į 73 profesinio mokymo įstaigas.

Į profesines mokyklas priimami mokiniai nuo 14 metų. Profesinėse mokyklose galima įgyti kvalifikaciją arba kvalifikaciją kartu su pagrindiniu arba viduriniu išsilavinimu. Į profesines mokyklas taip pat pat priimami suaugusieji, kurie siekia patobulinti ar įgyti naują kompetenciją ar kvalifikaciją.
Prašymą priimti į profesinę mokyklą reikia pateikti tos mokyklos priėmimo komisijai. Stojamųjų egzaminų nėra. Profesinis mokymas yra nemokamas pirmą kartą kvalifikacijos siekiantiems asmenims. Pažangiems mokiniams mokamos stipendijos, jie aprūpinami bendrabučiu.
Dauguma profesinių mokyklų yra atnaujintos, aprūpintos pačia moderniausia praktinio mokymo įranga, kokią naudoja ir pažangiausios verslo bendrovės. Profesinių mokyklų bendradarbiavimas su darbdaviais, regionų valdžia ir kitais socialiniais partneriais, naujos mokymo programos suteikia absolventams geresnę įsidarbinimo perspektyvą.
Pernai į profesines mokyklas planuota priimti 19 tūkst. mokinių, o priimta  beveik 22  tūkst. Daugiausia jaunimas rinkosi apdailininko (statybininko), automobilių mechaniko, virėjo, padavėjo ir  barmeno, technikos priežiūros verslo darbuotojo profesinio mokymo programas. Įkūrus sektorinius praktinio mokymo centrus, padaugėjo norinčiųjų mokytis pagal buvusias ne tokias populiarias siuvėjų, inžinerinės srities  profesinio mokymo programas.
Didelio susidomėjimo sulaukė naujos programuotojo ir aviamechaniko specialybės.
73 šalies profesinio mokymo įstaigos siūlo per 300 įvairių profesinio mokymo programų įvairiuose ūkio sektoriuose: architektūros ir statybos, gamybos ir perdirbimo, inžinerijos, kompiuterijos, meno, socialinių paslaugų, sveikatos priežiūros, transporto, žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės ir t. t.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Anekdotai

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas