Pranešimus studentams skaitė garsūs šalies žmonės

Gegužės 5 dieną Utenos kolegijoje vyko tradicinė studentų tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Šalis, kurioje gyventi gera“.

Konferencijos tematika buvo labai įvairi. Konferencijos dalyviai galėjo rengti pranešimus apie šalių, regionų įvaizdį ir jį formuojančius veiksnius, gamtinę aplinką ir jos tausojimo bei išsaugojimo galimybes, įmonių konkurencingumą ir socialinės atsakomybės raišką, sveikatos ir socialinės apsaugos organizavimą, kultūrinio paveldo puoselėjimą ir išsaugojimą, jaunimo indėlį į darnų visuomenės vystymąsi. Konferencijoje dalyvavo Lietuvos, Latvijos ir Rusijos aukštųjų mokyklų studentai ir dėstytojai.
Plenarinio posėdžio dalyvius pasveikinęs kolegijos direktorius prof. dr. Gintautas Bužinskas akcentavo, kad laimę kiekvienas supranta skirtingai ir ji nėra matuojama šiandien taip plačiai diskutuojama ,,kalafiorų kaina”. Kad šalyje gyventi būtų gera, reikalingos kiekvieno iš mūsų pastangos ir noras siekti ekonominės, teisinės, ekologinės, dvasinės gerovės. Direktorius palinkėjo studentams būti ryžtingiems, patiems kurti savo verslą ir rasti savo profesinę sėkmę bei asmeninę laimę.
Unikaliu pasirodymu maloniai nustebino Aplinkos apsaugos inžinerijos studijų programos studentas Tomas Karklinis, atlikęs muzikinę improvizaciją paties pagamintu instrumentu iš nebenaudojamos automobilio dujų įrangos. Šiuo instrumentu, už kurį Tomas yra pelnęs ir LR aplinkos apsaugos ministro apdovanojimą, pertraukos metu galėjo pabandyti pagroti kiekvienas konferencijos dalyvis.
Konferencijos plenariniame posėdyje buvo išklausyti trys pranešimai. Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos pirmininkas, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos Apsaugos ir tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotojas Dr. Romas Pakalnis pristatė pranešimą ,,UNESCO – garbės ir pareigos dilema”, Vilniaus universiteto Gamtos mokslų fakulteto lektorė, Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos vyresnioji sinoptikė dr. Judita Liukaitytė supažindino su palydovinių duomenų nauda orų prognozavimui ir įvairioms ūkio šakoms, o Utenos kolegijos lektoriaus Egidijaus Gečiausko pranešimas pakvietė padiskutuoti apie darbo prigimtį ir profesinę savirealizaciją.

Vėliau vyko darbas sekcijose ,,Turizmas. Kultūrinis paveldas”, ,,Socialinis darbas ir sveikata” bei ,,Aplinkos apsauga. Verslas. Technologijos”.

Utenos kolegijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas