„Sveikuolių sveikuoliai“

Spalio mėnesį Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras organizavo Lietuvos mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkursą „Sveikuolių sveikuoliai“. Konkurso tikslas – ugdyti vaikų bei mokinių gebėjimus saugoti ir stiprinti savo bei kitų sveikatą, vertinti savo ir kitų galimą potencialą dirbant komandoje.

Konkurse varžėsi 19 komandų. Aktyviausi buvo ikimokyklinukai ir pradinukai. Savo jėgas išbandė komandos iš Utenos vaikų lopšelių-darželių „Pasaka“, „Šaltinėlis“, „Voveraitė“, „Želmenėlis“, „Saulutė“ ir Utenos mokyklos-vaikų darželio „Eglutė“. Pirmų-ketvirtų klasių mokinių amžiaus grupėje rungėsi Utenos Vyturių ir Krašuonos progimnazijos, Utenos r. Užpalių gimnazijos ir Saldutiškio pagrindinės mokyklos, Utenos mokyklų-vaikų darželių „Eglutė“ ir „Varpelis“ atstovai. Ypač sužavėjo linksmas ir smagus komandos „Varpeliukų“ prisistatymas repo stiliumi. Taip pat puikiai pasirodė vyresniųjų amžiaus grupių komandos iš Utenos Rapolo Šaltenio ir Aukštakalnio progimnazijų bei Utenos r. Saldutiškio pagrindinės mokyklos. Komandos komisijos narius stebino linksmais ir smagiais prisistatymais, greitais bei kūrybingais atsakymais, vikriai įveiktomis estafečių rungtimis. Konkursui liko neabejingos ir gimnazijos: dalyvavo Utenos „Saulės“, Dauniškio ir Užpalių gimnazijų atstovai. Vyriausieji konkurso dalyviai prisistatė skirtingai: vieni vaidino, kiti sukūrė filmuką. Gimnazistai pademonstravo geras žinias sveikos gyvensenos temomis, greitai įveikė praktinę užduotį ir linksmai praleido laiką estafetėse. Visose amžiaus grupėse rungėsi ir mokytojai bei visuomenės sveikatos priežiūros specialistai. Jie turėjo kuo kūrybiškiau ir įdomiau parodyti pratimus, stiprinančius nurodytos grupės raumenis: rankų, kojų ir pan.

Sėkmė lydėjo ir į II etapą vyks Utenos vaikų lopšelio-darželio „Želmenėlis“, Utenos Krašuonos progimnazijos, Utenos Aukštakalnio progimnazijos, Utenos r. Saldutiškio pagrindinės mokyklos ir Utenos r. Užpalių gimnazijos komandos. Pralaimėjusių nebuvo. Visiems dalyviams įteiktos dovanėlės bei padėkos pedagogams ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistams. Organizatoriai tikisi, kad smagiai ir aktyviai praleistas laikas paskatins dalyvius rūpintis savo ir artimųjų sveikata.

Informaciją parengė Utenos r. sav. visuomenės sveikatos biuro vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros specialistė Dalia VANAGIENĖ

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas