Utenos Dauniškio gimnazijos mokiniams plačiai atsivėrė matematikos pasaulis

Utenos Dauniškio gimnazijos mokiniai ir mokytojai šiemet startuoja su „ERASMUS+” programos 2 pagrindinio veiksmo bendrojo ugdymo sektoriaus tarpmokyklinės strateginės partnerystės projektu „Matematika aplink mus”. Tai dviejų metų projektas, kurio tikslas yra tobulinti mokinių matematinius gebėjimus ir kompetencijas, plėsti mokytojų profesinį akiratį, skatinti mokytojus kurti inovatyvią mokymo/si medžiagą, naujus mokymo metodus tokius kaip mišrų mokymą, integruotą dalyko ir kalbos mokymą, tobulinti užsienio kalbos ir IKT gebėjimus, skatinti pilietiškumą ir pagarbą kitoms kultūroms. Projekto koordinatorė – Rumunija, o partneriai – Lietuva, Graikija, Italija, Lenkija, Vengrija, Portugalija ir Danija. Aštuonios projekte dalyvaujančios šalys, tad ir numatytas toks pats skaičius veiklų: matematika gamtos moksluose, matematika dailėje, matematika muzikoje, matematika aplinkosaugoje, matematika IT, matematika archeologijoje, matematika geografijoje ir matematika astronomijoje.

Spalio pabaigoje pirmasis šio projekto tarptautinis susitikimas vyko koordinuojančioje mūsų projektą institucijoje – Colegiul Tehnic Ana Aslan mokykloje, Cluj – Napoca mieste, Rumunijoje. Į susitikimą vyko Utenos Dauniškio gimnazijos projekto koordinatorė Loreta Tarvydienė ir II gimnazijos klasės mokiniai Evaldas Morkvėnas, Mantvydas Kazlas, Marijus Jacevičius. Penkias dienas vyko intensyvus darbas tiek mokykloje, tiek ir kitose mokymosi aplinkose. Šio susitikimo tema – matematika gamos moksluose.
Konferencijos metu mokiniai pristatė savo šalį, miestą ir mokyklą PowerPoint ir kitose pateiktyse, pristatė savo sukurtus projekto logotipus, dalyvavo fizikos, chemijos, biologijos, IT ir matematikos pamokose, dirbo komandose, susipažino su eTwinning platforma ir užsiregistravo TwinSpace erdvėje. Kol intensyvus darbas vyko tarptautinėse mokinių grupėse, projekto koordinatoriai ir gamtos mokslų mokytojai aptarė naujas projekto veiklas, susitikimų datas, peržiūrėjo naują eTwinning platformos TwinSpace erdvę, dalyvavo fizikos, biologijos, chemijos pamokose. Lankėsi Cluj – Napoca pedagogų švietimo centre, klausėsi paskaitų bei dirbo grupėse.
Puikiai buvo organizuotas šis tarptautinis susitikimas. Turėjome galimybę apsilankyti ir pratęsti fizikos pamokas Cluj – Napoca Fizikos tyrimų institute. Čia buvome supažindinti su šio instituto veikla, laboratorijomis, įvairiais prietaisais: masės spektrometru, AFM ir nanostruktūras tiriančiu mikroskopu, CERN duomenų baze, pamatėme tikro grunto, atvežto iš Mėnulio. Chemijos pamokas tęsėme garsiojoje ir didžiausioje Rumunijos grožio ir kosmetikos kompanijoje „Farmec” bei kelių tūkstančių metų senumo druskų kasyklose Salina Turda.
Mantvydas Kazlas apie vizitą Rumunijoje sakė: „Labai patiko Cluj-Napoca miestas, žmonių bendravimo būdas, šeima, kuri mane labai svetingai priėmė. Patobulinau anglų kalbos bendravimo įgūdžius, tapau drąsesnis. Pamačiau, kaip mokosi mokiniai Rumunijoje dalyvavau gamtos mokslų, matematikos ir IT pamokose Įdomiausia, kad šios pamokos vyksta laboratorijose. To tikrai stinga Lietuvoje. Smagu buvo tai, kad chemijos pamokoje pasigaminome kvepalų, o matematikos pamokoje sužinojome apie „auksinį skaičių 1.6″.

Projekto koordinatorė L. TARVYDIENĖ

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas