Kitą savaitę startuos bendrasis priėmimas į aukštąsias mokyklas

Pirmadienį, birželio 1 dieną, prasideda bendrasis priėmimas į Lietuvos aukštąsias mokyklas. Stojantieji prašymus galės teikti internetu Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) informacinėje sistemoje www.lamabpo.lt iki liepos 18 dienos.

Šiemet bendrajame priėmime dalyvauja 43 aukštosios mokyklos. Į valstybės finansuojamas studijų vietas planuojama priimti per 14 tūkst. pirmakursių. Priėmimui į universitetus numatyta 7,4 tūkst., į kolegijas – 6,7 tūkst. valstybės finansuojamų studijų vietų. Be to, šiemet aukštosioms mokykloms planuojama skirti apie 600 tikslinių studijų vietų, iš jų per 500 – priėmimui į pirmą kursą.
Šiais metais pristatoma naujo dizaino LAMA BPO informacinė sistema, kurioje prašymą pildyti bus dar paprasčiau ir aiškiau.
Pagrindinio priėmimo pirmojo etapo metu stojantysis į prašymą gali įtraukti iki 9 pageidavimų, kuriuos galima pildyti ir keisti. Stojantysis pirmojo etapo metu galės gauti vieną kvietimą studijuoti universitete ar kolegijoje, todėl labai svarbu teisingai užpildyti prašymą – pirmu pageidavimu nurodant labiausiai norimą studijų programą ir atitinkamai pagal svarbumą išrikiuoti tolesnius pageidavimus bei išdėstyti valstybės finansuojamas ir mokamas studijų programų vietas.
Prašymas bus nagrinėjamas iš viršaus į apačią, sustojant ties ta studijų programa, į kurią stojantysis gaus kvietimą studijuoti. Antrajame priėmimo etape nebus galima įtraukti naujų pageidavimų ar keisti finansavimo pobūdžio, stojantieji galės tik koreguoti pirmojo etapo prašyme nurodytų pageidavimų eilę.
LAMA BPO informacinėje sistemoje stojantysis ras ir tikslinio finansavimo prašymo formą, kur galės nurodyti iki 2 tikslinio finansavimo vietų pageidavimų. Kai kurios aukštosios mokyklos čia pateikia informaciją ir apie darbdavius, kurie taip pat rinksis sau būsimus darbuotojus iš prašymą užpildžiusių kandidatų.
Liepos 23 dieną iki 15 val. stojantysis galės gauti vieną kvietimą studijuoti universitete ar kolegijoje: valstybės finansuojamoje, valstybės nefinansuojamoje su studijų stipendija arba valstybės nefinansuojamoje studijų vietoje.
Šiemet bendrąjį priėmimą sudarys pagrindinio priėmimo I ir II etapai bei papildomas priėmimas. Siekiant sudaryti palankias stojimo į valstybės finansuojamas vietas sąlygas išeiviams ir lietuvių kilmės užsieniečiams, kurie išsilavinimą užsienio institucijose liudijančius dokumentus gauna jau pasibaigus bendrajam priėmimui į Lietuvos aukštąsias mokyklas, LAMA BPO šiemet organizuoja papildomą priėmimą rugpjūčio gale.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas