Mokslo ir žinių diena kitaip: netrūko šmaikščių pasisakymų ir gitaros skambesio

Utenos kolegija naujus studijų metus pradėjo šventiniu renginiu – šiltais ir nuotaikingais pasikalbėjimais ,,Man gera čia“ kūrybinių industrijų centre ,,Taurapilis“.

Pokalbio vedėjas Studentų atstovybės prezidentas Domantas Mažonas dalyviams turėjo paruošęs ir rimtų, ir provokuojančių klausimų bei užduočių, kurie buvo pritaikyti atsižvelgiant ne tik į pašnekovų pareigas, bet ir jų pomėgius.

Utenos rajono savivaldybės merui Alvydui Katinui, kaip rajono šeimininkui, teko paaiškinti į Uteną atvykusiems studentams, kodėl Utena – laimės miestas ir kodėl čia gyventi gera. Kas šiais metais laukia studentų, ypač pirmakursių, buvo galima išgirsti iš kolegijos direktoriaus dr. Raimundo Čepuko lūpų.
SPA VILNIUS įmonių grupės valdybos pirmininkui, Kolegijos tarybos pirmininkui Valdui Trinkūnui, pristatytam verslo ir mokslo ,,ryšininku”, teko pasidalinti mintimis, kokios savybės svarbiausios kuriant verslą, įsitvirtinant jame ar ieškant darbo. Verslo ir mokslo partnerystės temą pratęsė Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų Utenos filialo direktorius Jurgis Dumbrava, o apie medicinos srities kolegijoje ruošiamus specialistus kalbėjo Utenos ligoninės direktorius Dalius Drunga.
Kolegijos absolventė Sandra Ragaišytė, dabar dirbanti Utenos neįgaliųjų draugijos vadove, prisiminė studijų laikotarpį ir papasakojo apie savo darbą, pabrėždama, kad Utenoje gyvena patys geriausi žmonės. Verslo informacijos centro projektų vadovas Paulius Čyvas, aktyvus visuomenininkas, paskatino jaunimą įsilieti į studentišką ir miesto jaunimo gyvenimą.
Bene didžiausias iššūkis teko Seimo nariui Edmundui Pupiniui. Jam teko ne tik atsakyti į Domanto klausimus, bet ir paimti į rankas gitarą. Muzikuojantis ir dainuojantis Seimo narys sulaukė daug plojimų ir salės palaikymo. O absolventė Justina Mandrijauskaitė, šokių klubo ,,Bailando” vadovė, renginio dalyvius pakvietė pasimokyti naujų šokio žingsnelių.

Pirmakursiai taip pat sulaukė ir pasaulio fitneso čempiono, Lietuvos kultūrizmo ir fitneso federacijos prezidento, sporto klubo RL GYM trenerio Modesto Puišės sveikinimo bei klubo dovanos – mėnesio abonementų sportuoti nemokamai.

Visi pašnekovai pastebėjo, kad studijuoti Utenos kolegijoje, gyventi ir dirbti Utenoje gera tiems, kurie patys yra aktyvūs, ieškantys ir tobulėjantys, mylintys gyvenimą ir juo besidžiaugiantys, bei pirmakursiams ir kitiems studentams linkėjo tokiais būti.
Utenos kolegijoje studijuoja apie 1 600 studentų. Iš jų 428 studentams šie mokslo metai kolegijoje yra pirmieji.

Utenos kolegijos inf., Pauliaus Šakalio nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas