Studentas savo kūryboje nenaudoja nei teptuko, nei dažų

Gegužės 13 dieną Utenos kolegijoje atidaryta pirmoji Dantų technologijos studijų programos studento Domanto Mažono kūrybos darbų paroda.

Socialinėje erdvėje Domantas išgarsėjo dėl savo originalia technika atliktų darbų, kuriems sukurti vaikinui nereikia nei teptuko, nei dažų… Žinomų žmonių portretus, gamtovaizdžius ir gyvūnų paveikslus Domantas ,,tapo” naudodamas… plastiliną. Iš vaikystės atsineštas pomėgis lipdyti šiandien yra Domanto kūrybos išskirtinumas, keliantis ir nuostabą, ir susižavėjimą.

Pirmosios parodos proga Domantą sveikino kolegijos direktorius doc. dr. Raimundas Čepukas, Utenos rajono neįgaliųjų draugijos vadovė Sandra Ragaišytė, šiltų žodžių negailėjo ir kiti parodos atidarymo dalyviai. Sveikintojai džiaugėsi ne tik vaikino kūrybiškumu, bet ir aktyvumu, visuomeniškumu bei gebėjimu viską suderinti.
Parodos autorius papasakojo apie savo kūrybinę ,,virtuvę”: prisiminė, kaip gimė vieno ar kito paveikslo idėja, pasidalino, kaip vyksta jos įgyvendinimas. ,,Dažniausiai menininkai, kurie naudoja kitas technikas, iš pradžių nusipiešia eskizą pieštuku, o aš to nedarau. Turiu paveikslo viziją ir bandau ją su plastilinu įgyvendinti tiesiai ant faneros plokštės. Pamažu taip ir gimsta paveikslas, kuriam sukurti reikia maždaug 30–40 valandų”, – pasakojo Domantas.
Pasak autoriaus, svarbiausia yra būti savimi, daryti tai, ką liepia tavo širdis. ,,Džiaugiuosi, kad mano darbai teikia džiaugsmą ne tik man, bet paskatina nusišypsoti ir kitus, kitaip pažvelgti į mus supantį pasaulį. Mažojo Princo žodžiais tariant, tai, kas svarbiausia, nematoma akimis…” – sakė originalia technika kuriantis vaikinas.

Utenos kolegijos inf., Pauliaus Šakalio nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas