Lietuvos mokiniai laimėjo du sidabro ir vieną bronzos medalį

Iš Tarptautinės informatikos olimpiados (IOI 2018) Japonijoje trys Lietuvos mokiniai grįžo su medaliais. Vilniaus licėjaus abiturientas Martynas Sinkievič (mokytojas Bronius Skūpas) ir VšĮ Kauno technologijos universiteto gimnazijos abiturientas Tautvydas Jasiūnas parsivežė sidabro medalius, o Gediminas Lelešius iš tos pačios gimnazijos – bronzos medalį.

Lietuvai taip pat atstovavo Rokas Urbonas iš VšĮ Kauno technologijos universiteto gimnazijos. Visi Lietuvos komandos nariai olimpiadai ruošėsi Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto Šeštadieninėje informatikos olimpiadininkų mokykloje.

Lietuvos komandai vadovavo dr. Jūratė Skūpienė (VU MIF) ir buvęs olimpiadininkas Antanas Uršulis („Bromium”, JK). Kartu su komanda vyko ir visus metus VU MIF Šeštadieninėje informatikos olimpiadininkų mokykloje mokinius rengęs ir pasirengimo stovyklose komandą treniravęs Justas Klimavičius (VU MIF absolventas) bei IOI Tarptautinio komiteto narė prof. Valentina Dagienė (VU MIF), kuri olimpiados metu organizavo 12-ąją tarptautinę konferenciją, skirtą informatikos mokymui.

Tarptautinė olimpiada rugsėjo 1-8 dienomis vyko Tsukuboje, Japonijoje, joje dalyvavo 335 mokiniai iš 85 valstybių. Geriausiai šioje olimpiadoje pasirodė ir absoliučią pirmąją vietą užėmė JAV atstovas, surinkęs 499 taškų iš 600 galimų.

Sprendimai olimpiadoje truko dvi dienas po penkias valandas ir per vieną sprendimų dieną mokiniai turėjo išspręsti po tris uždavinius – sugalvoti efektyvų algoritmą ir jį suprogramuoti C++ arba JAVA kalba. Dalyvių programas iš karto sprendimo metu vertino automatinė varžybų sistema ir rezultatų lentelė buvo transliuojama gyvai.

Todėl tiek komandų vadovai, tiek kiti besidomintys olimpiada galėjo palaikyti dalyvius ir olimpiados metu gyvai stebėti, kaip keičiasi rezultatų lentelė.

Lietuva tarptautinėje informatikos olimpiadoje dalyvauja nuo 1992 metų. Per 27 metus Lietuva yra laimėjusi 71 medalį, iš jų – du aukso, 27 sidabro ir 42 bronzos.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas