Ugniagesė gelbėtoja Irmantė Baranauskaitė: „Aš myliu šį darbą…“

Vilniečiai ugniagesiai gelbėtojai gali didžiuotis vienintele sostinėje dirbančia ugniagese gelbėtoja Irmante Baranauskaite. Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-ojoje komandoje dirbanti 23-ejų metų mergina atlieka tą patį, ką ir vyrai – su kvėpavimo organų apsaugos aparatu eina į degančias ir dūmų pilnas patalpas, ieško nukentėjusiųjų, lipa ant stogo, važiuoja į eismo įvykių vietas padėti išlaisvinti automobiliuose prispaustus žmones.

Šioje komandoje Irmantė dirba dvejus metus. Pasak 6-osios komandos viršininko Giedriaus Ruočkaus, ne kiekvienas vyras gali jai prilygti. „Ir jokių verkšlenimų nesu iš jos girdėjęs”, – sakė jis.

Prieš dvejus metus I. Baranauskaitė baigė Ugniagesių gelbėtojų mokyklą ir pradėjo dirbti 6-ojoje komandoje. Jos kolegomis tapo Stipriausio ugniagesio varžybų nugalėtojai, vieni stipriausių pasaulyje ugniagesių Laurynas Urbonavičius ir Mindaugas Valaitis. Anksčiau nesportavusi mergina, buvusi šokėja, taip pat nutarė išbandyti jėgas šiame sporte. Pirmiausia keletą kartų dalyvavo Vilniuje surengtose Stipriausio ugniagesio varžybose, o vėliau ir Europos čempionatuose. Pernai rugsėjį Strasbūre, Prancūzijoje, vykusiame Europos čempionate tiek mišrios tandemų poros duete su L. Urbonavičiumi, tiek moterų tandemų poroje su kolege iš Lenkijos ji iškovojo antrąsias vietas.
Irmantė Vilniaus Gedimino technikos universitete studijuoja gaisrinę saugą. Dabar ji antrajame kurse. Mergina teigė, jog ir baigusi studijas darbo neketina keisti. „Aš šitą darbą myliu, – sakė ji. – Nuolat stengiuosi sau įrodyti, kad aš viską galiu, stengiuosi siekti savo tikslų.”
Ji pripažino, kad ugniagesio gelbėtojo darbas nėra lengvas: „Pasitaiko tokių situacijų, kai būna sunku. Prieš metus, Naujųjų metų naktį, teko vykti gesinti namo, kuriame gyveno kelios šeimos. Degė viena jo pusė ir mums pranešė, kad name gali būti žmogus. Dviese su kolega įėjome į vidų ir radome negyvą žmogų. Tai buvo pirmasis kartas man, kai gaisre teko susidurti su mirtimi…”, – pasakojo Irmantė.
Tačiau, pasak I. Baranauskaitės, tarp savo kolegų ji jaučiasi gerai. „Mes pasitikime vieni kitais,” – sakė ji.
Merginos sėkme ir pergalėmis džiaugiasi ir bendrakursiai. „Kai rugsėjį grįžau iš čempionato Prancūzijoje ir nuvykau į universitetą, jie pasitiko mane su gėlėmis. Jų sulaukiu ir iš savo bendradarbių. O pernai Kovo 8-ąją teko dirbti, tad kolegų puokštės ilgai nevyto…” – šypsojosi I. Baranauskaitė, kuriai darbe netrūksta ištvermės, tvirtumo ir atkaklumo.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas