Keičiasi valstybės rinkliava už gyvūnų augintinių pasus

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad nuo 2016 m. gruodžio 1 dienos gyvūnų savininkams gyvūnų augintinių pasai išduodami tik sumokėjus nustatyto dydžio valstybės rinkliavą ir pateikus teritoriniam VMVT padaliniui tai patvirtinantį dokumentą (ar jo kopiją).

Valstybės rinkliava imama už įstatymuose, Europos Sąjungos (ES) reglamentuose ar sprendimuose nustatytas institucijų teikiamas paslaugas asmenims. LR Vyriausybės 2016 m. lapkričio 2 dienos nutarimu nustatytas valstybės rinkliavos už gyvūno augintinio paso išdavimą dydis – 4,30 euro. Rinkliava už gyvūno augintinio paso išdavimą mokama į atitinkamą Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą.
Gyvūnų savininkai, kurie iki 2016 m. gruodžio 1 dienos sumokės VMVT už gyvūno augintinio paso blanką senąja tvarka (t. y. į VMVT atsiskaitomąją sąskaitą LT 874010042403228912) nustatytą pinigų sumą – 1 eurą 26 centus ar 1 eurą už paso blanko vienetą, turės kreiptis į teritorinį VMVT padalinį dėl gyvūno augintinio paso išdavimo iki 2016 m. gruodžio 1 d.
Nespėjus gauti gyvūno paso iki gruodžio 1 d., savininkai turės sumokėti nustatytą 4,30 Eur valstybės rinkliavą į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą, o dėl anksčiau į VMVT sąskaitą sumokėtų pinigų grąžinimo – raštu per 3 mėn. kreiptis į VMVT, pateikiant laisvos formos prašymus dėl pinigų grąžinimo bei dokumentus (ar jų kopijas), kuriais patvirtinamas valstybinės rinkliavos apmokėjimas už gyvūnų augintinių pasų blankus.
VMVT primena, kad gyvūno pasas būtinas, jei planuojama su augintiniu važiuoti į užsienį, į ES valstybes ar trečiąsias šalis. Kitais atvejais visiems šunų, kačių ir šeškų savininkams pakanka turėti veterinarijos gydytojo išduotą dokumentą, patvirtinantį, kad gyvūnui reguliariai (pagal vakcinos gamintojo informaciniame lapelyje pateikiamus nurodymus) atliekama vakcinacija nuo pasiutligės.

VMVT inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas