Policija skatins atkreipti dėmesį į specialiuosius šviesos ir garso signalus

Pastaruoju metu Utenos apskrities miestų gatvėse ir keliuose įvyko keletas eismo įvykių, kurių metu vairuotojai nepraleido specialiųjų transporto priemonių važiuojančių su įjungtais specialiaisiais šviesos ir garsiniais signalais ir dėl to įvykdavo susidūrimas. Eismo įvykių metu buvo sužaloti asmenys.

Policija, siekdama atkreipti dėmesį į specialiųjų transporto priemonių eismo ypatumus šiais metais lapkričio-gruodžio mėnesiais apskrityje organizuos prevencinę priemonę „Specialieji šviesos ir garso signalai”.
Šia prevencine priemone dar kartą norima visiems eismo dalyviams, ypač vairuotojams, priminti, kaip elgtis kelyje pastebėjus policijos, greitosios medicinos pagalbos, priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybų transporto priemones su įjungtais mėlynais ir (ar) raudonais (arba tik mėlynais) žybčiojančiais švyturėliais ir specialiaisiais garso signalais.
Pėstiesiems, dviratininkams ir kitiems eismo dalyviams (ne automobilių vairuotojams) primename, kad artėjant specialiajai transporto priemonei su įjungtais ir raudonais (arba tik mėlynais) švyturėliais ir specialiaisiais garso signalais, negalima pradėti eiti, judėti per važiuojamąją dalį, o esant važiuojamojoje dalyje privaloma nedelsiant iš jos pasitraukti ir duoti kelią specialioms transporto priemonėms.
Aukščiau paminėtu laiku Utenos apskrityje vykdant šią prevencinę priemonę, bus žiūrima kaip, pėstieji, dviratininkai, automobilių vairuotojai ir kiti eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių reikalavimų bei praleidžia policijos automobilį, su įjungtais specialiaisiais garso signalais, o pažeidusiems šiuos Kelių eismo taisyklių reikalavimus bus imtasi atitinkamų priemonių.
Taip pat lapkričio mėn. Utenos AVPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai buvo susitikę su VšĮ „Utenos ligoninė” vairuotojais, kurie vairuoja transporto priemones su specialiaisiais šviesos ir garso signalais, bei jiems pravesti mokymai apie „specialiųjų transporto priemonių eismo ypatumus”.
Policijos pareigūnai tikisi, kad savitarpio pagarba ir atsargumas, kuriuo grindžiamas eismo dalyvių elgesys, leis mums visiems jaustis kelyje saugiais ir išvengti nemalonių situacijų.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas