Artėjantį savaitgalį vėl kvies gerumo akcija „Maisto bankas”

Šį savaitgalį, spalio 17–18 dienomis, Utenos prekybos centruose RIMI, „Maxima” ir „Norfa” yra rengiama tradicinė „Maisto banko” akcija. Kaip ir kasmet, minėtų centrų pirkėjai tomis dienomis bus prašomi paaukoti maisto produktų nepasiturintiems Utenos rajono gyventojams.

 

Kaip informuoja „Maisto banko” akcijos rengėjai, spalio 17–18 dienomis akcija vyks 73 Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Su kiekviena akcija pastebima vis didesnis aukotojų aktyvumas. Pavasarį sulaukta rekordinių skaičių: „Maisto banko” akcijai paaukota maisto už daugiau nei 1 milijoną litų, o dosnumu su kitais dalijosi daugiau nei 123 tūkstančiai žmonių. Ir šį rudenį visas akcijoje suaukotas maistas bus išdalintas skurdą patiriantiems, kurių Lietuvoje, pasak oficialiosios statistikos, yra apie 610 tūkstančių.
Aukotojų bus prašoma paaukoti ilgai negendančių maisto produktų: miltų, kruopų, makaronų, aliejaus, konservų ir kt. Prekybos centruose apsiperkantys uteniškiai akcijai aukoja ir brangesnių produktų: kavos, arbatos, konservuotų vaisių ir daržovių, džiovintų vaisių ir kt.
Prekybos centruose aukotojus pasitiks Utenos jaunimo mokyklos, Utenos krašto žmonių su negalia sąjungos, Utenos lietuvių ir švedų draugijos, krizių centro „Angelų pieva”, Utenos vaikų globos namų, VšĮ „Sveikatą į namus”, Utenos rajono neįgaliųjų draugijos savanoriai.

Utenos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas