Jaunajam žvejui Alaušas padovanojo didelę lydeką

Jaunajam žvejui, vasarojusiam pas senelius Sudeikiuose, paskutinė praėjusios vasaros diena buvo ypač sėkminga. Su valtimi, lydimas senelio Juozapo, panevėžiškis 10 metų Arijus Pipa, Alauše sužvejojo įspūdingo dydžio lydeką, sveriančią 4 kilogramus 100 gramų.

Kaip pasakojo jaunojo žvejo močiutė Lina Latožienė, anūkėlis kiekvieną vasarą atvažiuoja atostogauti į vaizdingąjį Sudeikių miestelį. Anot jos, visiškai nestebina, kad Arijus pamėgo žvejoti ypač anksti. „Būdamas 2 metukų dingo iš mūsų kiemo. Visur ieškojome, tačiau rasti niekaip nepavyko. Jį, žvejojantį su pagaliu ežere, surado kaimynė”, – prisiminė močiutė.
Arijus dažnai su savo seneliu išplaukia su valtimi į Alaušą. Paskutinę vasaros dieną, prieš jam išvykstant į Panevėžį, jaunasis žvejys kartu su Juozapu tą dieną nusprendė praleisti turiningai. Išplaukus žvejoti, Arijui užkibo didelė žuvis. Senelis mokė, ką reikia daryti, o anūkas paklusniai vykdė visus jo nurodymus. Kai daugiau nei 4 kilogramus sverianti žuvis jau buvo valtyje, berniukas garsiai suspigo. Netoliese žvejoje žvejai nesuprato, kas atsitiko ir priplaukė prie Arijaus ir jo senelio valties. Pamatė ir nustebo – valtyje gulėjo didelė žuvis.
Grįžęs namo, anūkas savo džiaugsmu pasidalijo ir su močiute Lina Latožiene. Žvejys laimikį išsivežė į Panevėžį – iš lydekos buvo pagaminti nuostabūs rugsėjo 1-osios pietūs.
Senelis Juozapas taip pat gali didžiuotis esantis žvejys mėgėjas, kuris anksčiau sužvejojo net 12 kilogramų sveriančią lydeką.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas