Tinkama vonios kilimėlių priežiūra – garantuoja ilgaamžiškumą

Vonios kambarys yra viena intymiausių vietų namuose, tad nieko keisto, kad kurdami interjerą ir komponuodami kiekvieną elementą jame – skiriame nemažai dėmesio, viskas derinama iki mažiausių smulkmenų.

Nostra.lt pasirūpins, kad vonioje būtų tik geriausios kokybės, puikiai atrodantys kilimėliai, kurie pirmiausia atlieka nusausinimo funkciją, antra – sušildo kojas, trečia – estetinę, kuriai dažniausiai ir skiriama daugiausia dėmesio.

Tiesa, tik tinkamo kilimėlio pasirinkimas – nėra visas darbas, kadangi svarbu ir tinkamai juos prižiūrėti, kad tarnautų kuo ilgiau ir metų eigoje išlaikytų savo stilių bei funkcionalumą.
Kilimėliai turėtų būti kuo dažniau vėdinami, taip pat – po kiekvieno stovėjimo šaltomis kojomis – džiovinami. Paprasčiausiai vonia yra bene drėgniausia patalpa visuose namuose, tad būtina tinkama vėdinimo sistema arba nuolatinis šildymas.
Svarbiausia, kad nepaliktumėte drėgno kilimėlio, kadangi jis pradės pelyti, skleisti blogą kvapą ir galiausiai pelėsis gali persimesti po visą patalpą, vėliau jo naikinimas – bus labai sunkus.
Žinoma, taip pat reikalingas ir nuolatinis jo valymas. Kadangi dažniausiai vonioje laikomi paprasti medžiaginiai kilimėliai – geriausia juos plauti skalbyklėje. Jeigu nebeliko etiketės – tokiu atveju siūlome palaikyti iki 50-ies laipsnių temperatūrą, taip pat nenaudoti agresyvių ploviklių, puikiai tinka net ūkiško muilo skalbikliai, kurie pašalina dėmes ir nesukelia odai alergijos.
Žinoma, išplovus taip pat reikalingas ir džiovinimas. Siūlome nenaudoti džiovyklių, kadangi jos dažniausiai trumpina paties daikto funkcionavimo laiko tarpą, kur kas greičiau blunka spalva. Geriausias džiovinimas – vėjyje, žiemos metu puikiai pasitarnauja dažniausiai vonios kambaryje komponuojami „gyvatukai”. Svarbiausia – taisyklingas padžiovimas, kadangi ilgainiui kilimėliai nuo plovimo kietėja ir netinkamai džiovinant – gali prarasti savo formą. Taip dažniausiai nutinka tokiu atveju, kai kilimėlių plaukeliai yra ilgi. Ant tokių kilimų stovėti malonu, tačiau jų tarnavimo laiko tarpas taip pat gana trumpas, tad siūlome rinktis paprastesnius variantus, kurie ypač drėgnoje patalpoje tarnaus ilgiau ir bus greičiau džiovinami.
Labiausiai kasdieniniam naudojimui rekomenduojami frotiniai kilimėliai, kurie ne tik puikiai sugeria drėgmę, tačiau ir nuostabiai atrodo, galiausiai, jų priežiūra – labai paprasta.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas