Utena jau pasirūpino Kalėdų egle

Daugiau nei keturis dešimtmečius UAB „Utenos vandenys“ teritorijoje augusi išlaki paprastoji eglė ketvirtadienio rytą nukirsta ir atvežta iki Utenos kultūros centro kiemo. Gruodžio 8 dieną žaliaskarė bus iškilmingai įžiebta bei džiugins visą šventinį laikotarpį.

Dar keturios eglės bus nukirstos artimiausiomis dienomis ir nugabentos iki Utenio aikštės bei Smėlio, Aukštakalnio ir Vyturių mikrorajonų. Kirtimo darbams vadovaujantis UAB „Utenos komunalininkas” vyr. energetikas Henrikas Eidžiulis teigė, kad laiko iki žaliaskarių įžiebimo nėra daug, tad vyrams tenka skubėti jas kirsti, statyti ir puošti.

Apžiūrėjus visas šiais metais pasiūlytas egles, kurias įstaigos ar gyventojai rengėsi padovanoti miestui, 12–13 metrų aukščio medis specialistams pasirodė tinkamiausias dėl šakotumo, grožio, didingumo. Paskutinį kartą pažvelgti į žaliaskarę atėjęs bendrovės „Utenos vandenys” darbuotojas Valdas ją nufotografavo – prisiminimui turės nuotrauką. Jis teigė, kad eile augantys spygliuočiai daugiau nei 40 metų puošė teritoriją, visos eglės suaugo, išsišakojo, tačiau joms ėmė trūkti šviesos. „Jos visos augo mano akyse. Neliko vienos eglės, todėl daugiau vietos atsirado kitoms, ši žaliaskarė išbujojo, yra išties įspūdingo grožio, plačiomis šakomis”, – kalbėjo Valdas. Pašnekovas pridūrė, kad bendrovės teritorijoje žadamos pertvarkos, tad eglė augo netinkamoje vietoje. Jei trukdys ir kitos, jos taip pat bus pašalintos.
Utenos miesto seniūnijos seniūnė Edita Urbonienė sakė, kad šiuo metu rengiamasi kirsti dar keturias egles Tauragnų gatvėje, sodų bendrijoje „Jovaras”, Antalgėje ir vienoje iš Jasonyse esančių sodų bendrijų.
Uteniškiams staigmenų žada ir „Swedbank” banko Utenos padalinys, kreipęsis į Utenos miesto seniūniją dėl leidimo puošti bei įžiebti vieną iš ąžuolų, augančių A. Baranausko gatvėje.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas